Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria | KaunoDiena.lt

KALĖDINĘ EGLĘ MARIJAMPOLĖ ĮŽIEBĖ TYLIAI IR SAUGIAI: AIKŠTĖJE NUŠVITO VISA ŠVENTINĖ GIRIA

  • 0

Jau kurį laiką marijampoliečiai su nekantrumu stebėjo socialiniuose tinkluose pasirodžiusius vaizdo įrašus, kuriuose buvo matyti, kaip Grinčas kėsinosi pavogti Kalėdas iš Marijampolės. Tačiau kad ir kaip Grinčo žaliasis virusas bandė pavogti kalėdinę nuotaiką – suvalkiečiai nepasidavė, Kalėdos į Marijampolę atkeliavo ir auksu sušvito gražuolė eglė.

„Su šios auksinės Kalėdų eglės įžiebimu prasideda ramus gražiausių metų švenčių laukimas. Kviečiu marijampoliečius ir miesto svečius su savo šeimomis, laikantis saugumo reikalavimų, aplankyti šią eglę, išbandyti čia esančias atrakcijas ir pajusti šventinę nuotaiką. Linkiu jums visiems ramaus švenčių laukimo. Raskite laiko sau ir savo artimiesiems, kurkite kalėdinę nuotaiką, o svarbiausiai, būkite sveiki!“, – kalėdinės eglutės įžiebimo vakarą kalbėjo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Auksu sušvitusi spinduliuojanti Kalėdų eglė, apsupta šviečiančių medžių ir elniukų, kviečia pasijusti lyg stebuklingoje šventinėje girioje. Specialiai prie eglės išdėliotos interaktyvios platformos, ant kurių užlipus, šventinėje girioje prasideda stebuklai: suskamba muzika, girios medžiai pakeičia spalvą ir viskas sužimba dar ryškiau. Užlipus dar kartą – giria nušvinta dar kitomis spalvomis grojant vis kitokiai muzikai. Ant kiekvienos pakylos įjungiama vis kitokia aktyvacija, tačiau jos išdėliotos taip, kad vienas žmogus ant visų pakylų užlipti negali, taigi norint pamatyti tikrą grožį –  į pagalbą reikės pasikviesti draugus ar šeimos narius. Visiems kartu užlipus ant pakylų – „įjungsite“ Kalėdas šventinėje girioje!

Kalėdų eglė, šviečiantys medžiai, elniukai ir skaičiai 2021 tikrai vilios įsiamžinti asmenukėse, o čia pat galėsite asmenukę nemokamai paversti į momentinę nuotrauką. Kaip rašoma savivaldybės puslapyje, fotografuokitės prie Kalėdų eglės ar prie šviečiančios skaičių 2021 instaliacijos. Nuotrauką įkelkite į instagramą su grotažyme #KalėdosMarijampolėje ir pasiimkite atspausdintą nuotrauką. Vienas žmogus per dieną gali atsispausdinti ne daugiau nei 3 nuotraukas. Gražuolė eglė džiugins iki pat Trijų Karalių.

Fotodėžutės  darbo laikas:

Gruodžio 5–6 d. 13–21 val.

Gruodžio 12–13 d. 13–21 val.

Gruodžio 19–20 d. 13–21 val.

Gruodžio 25–27 d. 13–21 val.

Gruodžio 30 d. – Sausio 3 d. 13–21 val.

Nors šiais metais Kalėdų senis neįkūrė savo rezidencijos centrinėje aikštėje, tačiau veikia Kalėdų paštas. Mažieji, laiške užrašę savo didžiausius norus, gali išsiųsti Kalėdų seneliui.

Poezijos parke šimtais lempučių nušvito ir ąžuolas, džiuginęs marijampoliečius ir pernai. Tačiau šiemet jis turi dar didesnę prasmę. Po ąžuolu įkurdintas šviesių istorijų suoliukas, kviečiantis stabtelėti ir prisiminti įsimintinus įvykius, iki šiol šviečiančius žmonių atmintyje. Kiekvienas prisėdęs prie šviečiančio ąžuolo galės prisiminti šildančias istorijas, kurių herojais tapo patys netikėčiausi žmonės.

Gruodžio 18 dieną Poezijos parke įsikurs kalėdinių eglučių alėja. Daugiau nei 50 įstaigų, įmonių, organizacijų ir bendruomenių originaliai puoš kalėdines eglutes taip padovanodami dar daugiau kalėdinės nuotaikos praeiviams.

Visai netrukus visi marijampoliečiai bus kviečiami šventiškai puošti savo aplinką ir dalyvauti jau tradiciniu tapusiame konkurse „Kalėdų virusas Marijampolėje“.

GALERIJA

  • Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria
  • Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria
  • Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria
  • Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria
  • Kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: aikštėje nušvito visa šventinė giria
Marijampolės savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS