Kariuomenė naują brigadą kurs Vakarų Lietuvoje | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖ NAUJĄ BRIGADĄ KURS VAKARŲ LIETUVOJE

  • 0

Lietuvos kariuomenė naująją Motorizuotąją pėstininkų brigadą ketina kurti Vakarų Lietuvoje, brigados štabą planuojama įsteigti kitąmet.

Dėl antrosios brigados sausumos pajėgose steigimo penktadienį apsisprendė Valstybės gynimo taryba.

„Naujoji Motorizuotoji pėstininkų brigada bus kuriama Vakarų Lietuvoje. Planuojama, kad 2016 metais bus steigiamas brigados štabas, kurio pagrindą sudarys jau Klaipėdoje veikiančio Sausumos pajėgų vadovybės Operacijų planavimo ir valdymo centro personalas, ir priskirti du batalionai - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionai“, - BNS penktadienį sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Mindaugas Neimontas.

Pasak karininiko, planuojama, kad iki 2021 metų brigadą papildys nauji pėstininkų ir artilerijos batalionai.

Lietuvoje šiuo metu yra viena sausumos pajėgų brigada - Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“. Pasak M.Neimonto, iki 2021 metų siūlomą ją papildyti Logistikos batalionu.

Brigados „Geležinis Vilkas“ vadovybės štabas ir jai priskirti padaliniai dislokuoti Rukloje, Jonavos rajone.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra apie 8 tūkst. profesinės karo tarnybos karių, jų skaičių planuojama nuosekliai didinti. Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja apie puspenkto tūkstančio savanorių.

Lietuva savo gynybinius pajėgumus stiprina reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir padidėjusį karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS