Kariuomenės vadas lanko Lietuvos karius pratybose Vokietijoje | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖS VADAS LANKO LIETUVOS KARIUS PRATYBOSE VOKIETIJOJE

  • 0

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys liepos 10–12 d. lankosi Vokietijoje vykstančiose pratybose „Schneller Degen 2022“ (liet. „Greitas kardas“).

Jose Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo ir karinių vienetų elementai treniruojasi planuoti operacijas ir vadovauti kariniams vienetams mūšio metu. Kariuomenės vadas dalyvavo divizijos operacijų pristatymuose, lankėsi brigadų štabuose ir operacijų rajonuose, susitiko su kariais.

Lietuvos kariuomenės pranešime primenama, kad pratybas „Schneller Degen“ kasmet organizuoja Vokietijos kariuomenė, pernai jos vyko Lietuvoje, kai buvo treniruojamasi perdislokuoti štabus ir vadovavimo elementus į NATO priešakinį regioną, siekiant stiprinti sąjungininkų tarpusavio sąveiką ir gebėjimą veikti kartu.

„Lietuvos kariuomenė, dalyvaudama šiose pratybose, siekia dviejų tikslų, pirmiausia strateginis tikslas yra kartu su sąjungininkais derinti gynybos planus, o antras – taktinė nauda, kuomet kartu treniruojamės ir suprantame vieni kitus iš pusės žodžio. Suderinamumas pasiekiamas trimis pagrindiniais dalykais – suderinta technika, procedūromis ir bendromis treniruotėmis. Tinkamos technikos įsigijimas yra viena paprasčiausių užduočių, daug sudėtingiau organizuoti bendrus mokymus, tad „Schneller Degen“ sukuria tokių treniruočių galimybę“, – sakė gen. ltn. V. Rupšys.

Vizito metu kariuomenės vadas taip pat susitiko su Vokietijos kariuomenės 10-osios tankų divizijos vadu generolu majoru Ruprechtu von Butleriu ir aptarė pratybų rezultatus bei ateityje planuojamus mokymus, kitus galimus bendradarbiavimo projektus ir planus.

„Šiandien pratybose veikdami kaip bendra divizija įsisaviname veikimo procedūras, kad ateityje galėtume glaudžiai bendradarbiauti. Tikras malonumas šiose pratybose vadovauti ir „Geležinio vilko“ brigadai iš Lietuvos, su kuria petys į petį treniruojamės veikti mūšio lauke“, – džiaugėsi Vokietijos kariuomenės 10-osios tankų divizijos vadas.

GALERIJA

  • Kariuomenės vadas lanko Lietuvos karius pratybose Vokietijoje
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS