Keičiama populiarių kombinacijų ir vardinių numerių išdavimo tvarka | KaunoDiena.lt

KEIČIAMA POPULIARIŲ KOMBINACIJŲ IR VARDINIŲ NUMERIŲ IŠDAVIMO TVARKA

Regitra“ keičia populiarių skaičių kombinacijų numerio ženklų gaminimo tvarką ir juos gamins tik užsakius. Pasak specialistų, nauja tvarka leis išvengti automobilių savininkų, kurie numerius užsisako, bet jų neapmoka ir neatsiima. Pokyčiai paveiks ir vardinius numerius.

„A8“, „Raimis“, „7D“ – tai vardinių numerių pavyzdžiai, kuriuos už beveik 100 kartų didesnę kainą – 1448 eurus – gali užsisakyti automobilių savininkai.

Nuo šiol, prieš išduodant pageidaujamą numerį, jis bus įvertintas pagal specialią metodiką, kad būtų išvengta nepadorių žodžių ar frazių, žeidžiančių kitų tikėjimų, rasių atstovus.

„Tai daugiausia tuos užrašus užsako įmonės, fiziniai asmenys mažiau, nors, aišku, naudojasi tai vis tiek fiziniai asmenys tom transporto priemonėm. Dažniausiai įmonės nori, kad matytų pavadinimo dalį ar tai veiklos kažkokia tai santrumpa“, – pasakojo transporto registravimo priemonių vyresnysis specialistas Antanas Raudonis.

Vairuotojai, norintys mokėti mažiau, bet turėti išskirtinius numerius, gali įsigyti populiarių skaičių kombinacijų numerio ženklus. Anksčiau jie buvo gaminami iš eilės, nebūtinai užsakius klientui, o dabar bus gaminami tik užsakius. Prie jų priskiriami ir didžiausią paklausą turintys skaičių deriniai, pavyzdžiui, 001, 200, 777, kurie klientų išgraibstomi greičiausiai.

„Šis skaičius man neša laimę, o tuo labiau, kad ne pirmą mašiną registruoju savo įmonės vardu ir visų mašinų yra vienodi numeriai. Tai paprasčiausiai nekeičiant įpročių ir tradicijos“, – sakė įmonės savininkas Artūras Semaško.

Pasak specialistų, nauja tvarka padės išvengti vairuotojų, neapmokančių numerio ženklų.

Nors populiarių skaičių kombinacijų numerio ženklų sąrašas išplėstas ir, pavyzdžiui, už skaičių kombinaciją 200 reikės sumokėti daugiau, tačiau specialistai sako, kad tvarka pakeista dėl išaugusio poreikio.

„Šios kombinacijos kaina didesnė, bet tai čia nereikėtų ryžtis ten būtinai 200, 300, todėl, kad kažkam svarbus numeris 735, tai jį irgi taipogi galima rezervuoti. O dabar, kadangi matome, kad išaugo toksai ženklų rezervavimo poreikis, tai tiesiog buvo tas sąrašas išplėstas ir papildytas“, – žadėjo A. Raudonis.

Įprasti registracijos numeriai lengviesiems automobiliams kainuoja 15 eurų, o populiarių skaičių kombinacijų numeriai – 144 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

007

Pridurkai moka dvigubai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS