Keleivis papasakojo, kas įvyko orlaivyje per užgrobimą | KaunoDiena.lt

KELEIVIS PAPASAKOJO, KAS ĮVYKO ORLAIVYJE PER UŽGROBIMĄ

  • 26

Minske su karinėmis pajėgomis nutupdyto į Vilnių skridusio lėktuvo istorija nesibaigia. Lėktuvu skridę žmonės apklausiami policijos bei dalinasi istorijomis, kas vyko orlaivyje tomis akimirkomis, kai paaiškėjo, kad jis bus priverstas nutūpti istorijoje, praneša LNK žinių tarnyba.

Lėktuvu skridęs keleivis Tadas Macijauskas LNK žinioms papasakojo savo įspūdžius iš šios kelionės.

„Grįžęs sulaukiau labai daug skambučių iš giminių, pažįstamų. Skambino ir iš policijos. Bendravau su tyrėja, papasakojau situaciją.

Nesakyčiau, kad patyriau šoką. Taip, buvo įtampa, nežinia. Niekas nieko nepaaiškino. Buvo varginantis stovėjimas, Jokio vandens, jokio tualeto. Tris valandas stovėjome. O po to buvome nuvaryti į gardą. Turėjome patogumus, barą. Bet nei vandens, nieko nepasiūlė. Mes taip 6 valandas praleidome“, – pasakojo T.Macijauskas.

O kas vyko lėktuve? „Buvo likę 10 minučių iki namų, nebuvo jokių konfliktų. Tada palydovė tiesiog pasakė visiems sėstis į vietas, kapitonas pranešė, kad dėl techninių dalykų leisimės Minske. Tada netoliese sėdėjęs vyrukas (Romanas Pratasevičius. – red.) pradėjo panikuoti. Nesupratome, kodėl. Kiti keleiviai elgėsi ramiai.

Lėktuve nebuvo muštynių, konfliktų, buvo normalus skrydis. Kai nusileidome Minske, lėktuvą apsupo pareigūnai, stovėjo gaisrinės, greitosios. Žmonės su šalmais tikrino visų keleivių daiktus. Turbūt ieškojo sprogmenų. Bet niekas nieko nepaaiškino, kas nutiko.

Tas vyrukas, dėl kurio nutupdė lėktuvą, panikavo. Jis tarsi su visam atsisveikino su savo mergaite. Jį apieškojo labai kruopščiai, su šunimi ieškojo. Tačiau nieko nerado. Tada su vieno policininko palyda jį įsodino į autobusą šalia mūsų.

Tada jis nusiėmė kaukę ir pasakė savo vardą, pavardę, kad yra įžymus. Jis teigė, kad šioje šalyje jo laukia mirties bausmė. Tada mums pasidarė aišku, kodėl visa tai atsitiko.

Mes, keleiviai, laukdami kol mūsų lėktuvas galės skristi, jautėmės uždaryti. Patikrino mus visus. Mūsų neleido išeiti į kitą oro uosto teritoriją ir pas mus nieko neįleido. Sėdėjome susigrūdę mažoje teritorijoje.

„Rynair“ mūsų lyg ir neatsiprašė. Bet jų kaltinti negalima. Jei buvo pakelti naikintuvai, ką jie galėjo padaryti“, – patirtus išgyvenimus prisiminė T.Macijauskas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Zose

O pasirodo, kad tai buvo spektaklis su to lėktuvo nusodinimu. Inscenizuotas suėmimas taip kad apsiraminkit propogandistai.

Lordas

Bet kai paskaitai su ,, Batkos,,režimu susijusius įvykius tai iš karto nusikeli į fašizmo laikus,na nemalonus jausmai,kaip čia nerašytų kaip kurie ligoniai.nepavydziu baltarusių tautai,kuo greičiau tai reikia keisti

Kaunietis

Vatiniai prisidenge lietuviu vardais komentaruose rasineja slykscias nesamones,tad i ju zvygavimus reikia tik nusijuokt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS