Klaipėdietis A. Mockus valtimi ruošiasi perplaukti Ramųjį vandenyną | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETIS A. MOCKUS VALTIMI RUOŠIASI PERPLAUKTI RAMŲJĮ VANDENYNĄ

Verslininkas Aurimas Mockus ruošiasi grandiozinei kelionei. Klaipėdietis organizuoja žygį valtimi per Ramųjį vandenyną karo Ukrainoje aukoms atminti.

„Kadangi vienas Aurimas (Valujavičius – A. A.) jau spėjo pažaboti Atlantą, manau, kad kam kitam, jei tik ne panašiai nenormaliam Aurimui lieka perimti estafetę ir pabandyti atlikti kitą žygį – perplaukti Ramųjį vandenyną nuo Amerikos iki Australijos“, – savo tikslą pristatė A. Mockus.

Startas planuojamas 2024 m. rugsėjį. A. Mockus kelionę pradės iš Kalifornijos.

„Šį kartą nusprendžiau, kad noriu patirti tai, ką savo laiku patyrė pasaulio kontinentų kolonizuotojai – pirmieji jūrininkai. Plaukimas nebus beprasmis, tam esu iškėlęs tikslą ir pagrindinė mano intencija – plaukti už visas Ukrainos karo aukas“, – tikino A. Mockus.

Pagrindinė mano intencija – plaukti už visas Ukrainos karo aukas.

Vyras pasakojo, kad teko lankytis karo siaubiamoje Ukrainoje, vežti ten lietuvių suaukotą paramą ir matyti šį prakeiksmą iš vidaus.

„Teko stebėti sugriautus namus, žmonių likimus, artimųjų netekties skausmą ir kiekvieną kartą jausti tą beviltišką neteisybę, kai, rodos, tu esi čia, bet net ir tiesdamas pagalbos ranką kenčiantiesiems, tu negali sustabdyti tos įsiviešpatavusios beprotybės, kurią svetimoje šalyje sėja Rusija“, – kalbėjo klaipėdietis.

Valtis, kuria lietuvis leisis į žygį, gaminama Ukrainoje.

„Matyt, toks likimas. Valtis į Lietuvą parkeliauti turėtų po kelių savaičių. Toliau bus biudžeto rinkimas ir valties ruošimas kelionei. Tam laiko skiriu iki 2024-ųjų sausio. O po to startuosiu. Šešis ar net aštuonis mėnesius galėsite ramiai ilsėtis be manęs“, – juokavo vyras.

 

GALERIJA

  • Klaipėdietis A. Mockus valtimi ruošiasi perplaukti Ramųjį vandenyną
  • Klaipėdietis A. Mockus valtimi ruošiasi perplaukti Ramųjį vandenyną
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vatnykas

Bus geras pašaras rykliams, jie mėgsta riebius banderovcus...

tam baisu

tai žvelg ir toliau pozityviai į viską kad ir kas aplink darytūsi. Durniai prišerti raminamųjų irgi beprotnamy tep žvelgia Niekuo nuo ju nesiskiri save apgaudinėdamas ir reikalaudamas iš kitu to pačio

Baisu

Paskaičiau komentarus ir supratau, kad Lietuvoje debilų daugiau nei laimingų žmonių. Priešingu atveju nesuprantu kaip galima gyventi tokiame negatyve. Žmonės! Daugiau įžvelkite pozityvo visame tame, juk ne jums reikės plaukti. Geriau paklauskite savęs, ką jūs esate gero dėl kito padarę!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS