Naktį eismo sąlygas sunkins snygis, plikledis, lijundra ir rūkas | KaunoDiena.lt

NAKTĮ EISMO SĄLYGAS SUNKINS SNYGIS, PLIKLEDIS, LIJUNDRA IR RŪKAS

  • 1

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis, plikledis, lijundra, rūkas, trečiadienį įspėja Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį krituliai prognozuojami vakariniuose rajonuose, kai kur – smarkūs. Vyraus sniegas, pajūryje – šlapdriba.

Vietomis galimas plikledis, pustymas, vakariniuose rajonuose kai kur lijundra, rūkas.

Trečiadienio pavakarę Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos yra Mažeikių, Akmenės, Anykščių ir Kauno rajonuose, kur visų valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos.

Kitur magistraliniai šalies keliai šlapi, vietomis provėžoti. Krašto ir intensyvesni rajoniniai keliai taip pat su pažliugusio sniego provėžomis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 10 centimetrų.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo „Kelių priežiūra“, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Klaipėdos apskrityje lyja, kitur – sninga. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

Naktį vėjas bus pietų, pietvakarių, vakariniame šalies pakraštyje pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, kai kur gūsiai iki 15 m/s. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Snygis

O kai lyja tai kaip??? Lyjis? Nesamoniu laivelis.Ka dar prigalvos kalbos komisija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS