Keturiose apskrityse – Vartotojų teisių apsaugos tarnybos skyriai | KaunoDiena.lt

KETURIOSE APSKRITYSE – VARTOTOJŲ TEISIŲ APSAUGOS TARNYBOS SKYRIAI

  • 0

Keturiose šalies apskrityse pradėjo veikti pirmieji Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) regioniniai skyriai, pirmadienį informavo Teisingumo ministerija.

Vienas svarbiausių šių skyrių darbuotojų uždavinių šį pusmetį – konsultuoti ir šviesti vartotojus bei verslininkus dėl euro įvedimo Lietuvoje.

„Labiausiai pažeidžiamoms asmenų grupėms regionuose sudaryta galimybė labiau apginti savo, kaip vartotojų, teises. Juk ne visi žmonės turėdavo galimybių ir lėšų dėl nekokybiškos prekės ar nesuteiktos paslaugos važiuoti į Vilnių“, - teigia teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Šalies regionuose dirbantys tarnybos darbuotojai informuoja ir konsultuoja vartotojus bei verslo subjektus vartotojų teisių apsaugos klausimais, tiria Reklamos įstatymo pažeidimus ir nesąžiningos komercinės veiklos vartotojų atžvilgiu atvejus, sprendžia vartotojų ir verslininkų ginčus ne teisme (alternatyvia) tvarka, gina viešąjį vartotojų interesą, kt.

Šiuo metu dėl savo teisių pažeidimų gynimo vartotojai gali kreiptis Alytuje, Šiauliuose, Utenoje ir Palangoje.

Numatoma, kad iki šių metų pabaigos VVTAT Regioninės veiklos koordinavimo skyriaus specialistai dirbs visose Lietuvos apskrityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS