Kitą savaitę su gausiu sniegu ir pūgomis sugrįš žiema | KaunoDiena.lt

KITĄ SAVAITĘ SU GAUSIU SNIEGU IR PŪGOMIS SUGRĮŠ ŽIEMA

Ateinanti savaitė sugrąžins į mūsų šalį sniegą, kuris gerokai aptirpo savaitgalį. Ypač gausų sniegą ir pūgas sinoptikai prognozuoja antradienį.

Šeštadienio naktis buvo gana rami, vietomis buvo nedidelių kritulių, kurie iš pavienių debesų plaukia per pietvakarinius šalies rajonus, vietomis, daugiausia šiauriniuose rajonuose, susiformavo plikledis. Pirmoje nakties pusėje prie jūros pūtė smarkus vėjas, jo gūsiai siekė ir 15 m/s, tačiau nuo vidurnakčio jis pradėjo rimti ir šiuo metu vėjas yra nurimęs iki vidutinio stiprumo. Temperatūra šią naktį pažemėjo ir pasiskirstė tarp 1-4 laipsnių šilumos.

Sekmadienis bus gana ramus, tačiau niūrus, LRT radijui sakė sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė. Pasak jos, per šalį slinks banguotas atmosferos frontas, visoje šalyje numatomi krituliai, pajūryje, Žemaitijoje ir rytiniuose bei pietrytiniuose rajonuose tai bus daugiausiai lietus, vietomis kris šlapdriba. Vidurio Lietuvoje gali pasnigti. Kai kur išsilaikys plikledis, pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Temperatūra bus 0-4 laipsnių šilumos.

Pirmadienį didesnių orų permainų nenumatoma. Naktį dar sulauksime mišrių kritulių, dieną jie bus daugiau sniego pavidalo. Tamsiuoju paros metu ir rytą vėl kelius padengs plikledis, kai kur nakties metu galima lijundra. Vėjas išliks nestiprus, pietinių krypčių. Temperatūra naktį svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos, o dieną bus labai panaši kaip sekmadienį – 0-4 laipsniai šilumos.

Antradienį numatomos šiek tiek didesnės orų permainos, nes prie Lietuvos priartės naujas vandeningas ciklonas iš pietų, sakė sinoptikė. Jis į mūsų šalį neš jau gausesniu kritulius – daugiausia sniegą, kuris vietomis bus smarkus, kai kur kils pūgos, bus plikledis. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, naktį jis bus dar vidutinio stiprumo, tik vietomis, daugiausiai vakariniuose rajonuose, iki 14 m/s, dieną jis stiprės jau daugelyje rajonų ir vietomis jau numatomi pavojingi vėjo gūsiai iki 15-17 m/s. Temperatūra naktį bus 0-5 laipsnių šalčio, dieną – nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orai bus panašūs. Daugelyje rajonų snigs, naktį vietomis smarkiai, kai kur kils pūgos. Vėjas ir toliau išliks šiaurės vakarų, vakarų, bus smarkokas ir gūsingas iki 17 m/s. keliuose vėl teks saugotis plikledžio. Trečiadienio naktį temperatūra pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną bus panašiai kaip ir antradienį – nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Gairės: žiema, sniegas, pūgos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gerai jau gerai

tik negasdink cia

Anonimas

Kažkokia švediška kvaiša lakstė po pasaulį ir rėkė, kad klimatas šyla, žiemų nebus.....kur ji dabar ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS