Dėl karo kurstymo metams stabdoma rusų kanalo transliacija | KaunoDiena.lt

DĖL KARO KURSTYMO METAMS STABDOMA RUSŲ KANALO TRANSLIACIJA

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį nusprendė įpareigoti transliuotojus Lietuvoje metus nerodyti rusiško kanalo „RTR Planeta“.

Komisija teigia, kad per pastaruosius metus nustatyti trys atvejai, kai per šią šią televiziją buvo kurstomas karas ir neapykanta.

Komisijos teigimu, per vieną „RTR Planeta“ rodytą laidą pernai kovą buvo grasinama sunaikinti Jungtines Valstijas, atstatyti Sovietų Sąjungą su visomis buvusiomis teritorijomis. Kitoje laidoje gegužę skambėjo grasinimai užimti Baltijos šalis, teigia komisija.

Švedijoje registruoto kanalo „RTR Planeta“ retransliacijos Lietuvoje dėl karo ir neapykantos kurstymo jau buvo draudžiamos du kartus – 2015-aisiais ir 2016-aisiais. Abukart ribojimai taikyti trims mėnesiams dėl Rusijos parlamentaro Vladimiro Žirinovskio pasisakymų televizijos laidose.

Lietuvos transliuotojai 2015-aisiais buvo įpareigoti perkelti „RTR Planeta“ į mokamų programų paketą, tačiau po Europos Komisijos signalų, kad gali būti pažeista ES teisė, komisija ribojimą atšaukė.

Abejoja rusiškų televizijų ribojimo efektyvumu

Europos transliuotojų sąjungos (EBU) atstovė sako, kad kovojant su Rusijos propaganda daugiau naudos duotų ne rusiškų kanalų ribojimas, o alternatyvų kūrimas.

„Kai turime tiek daug atvirų kanalų, atvirų informacijos galimybių, ne laikas drausti informaciją, geriau atsakyti į tai kur kas platesniu, išsamesniu, aukštesnės kokybės turiniu. Sakyčiau, vietoje draudimų, reikėtų nacionaliniu lygiu kurti daugiau aukštos kokybės programų, kurios būtų nukreiptos į skirtingas visuomenės grupes“, – BNS teigė EBU atstovė Rytų Europai Radka Bečeva.

Visuomeninius transliuotojus vienijančiai EBU priklauso 73 nariai iš 56 valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

As

Lietuvoje demokratja eina i pabaiga

protestoju

Tai ne Kremliui atsakas, o visai rusų tautai, kurios nekenčiate ir visais būdais siekiate pakenkti. Būkite prakeikti savo pseudo teisumu.

Anonimas

karą kursto,tai kgb šliūndra ir va tokie klipatos,kur vakr parodė per patriotus,kurie sprendžia kokus paveikslus turi matyt žmonės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS