Koronavirusas nustatytas 220 medikų, 51 iš jų yra pasveikęs | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS 220 MEDIKŲ, 51 IŠ JŲ YRA PASVEIKĘS

Lietuvoje koronavirusas, šio pirmadienio duomenimis, yra nustatytas 220 medikų, 51 iš jų yra pasveikęs, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė.

„Tarp medikų yra 220, kuriems diagnozuotas yra COVID-19 teigiamas, apie 1,2 tūkst. yra saviizoliacijoje“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė ji.

„Pasveikusių medikų yra 51“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

Pasak D. Razmuvienės, Lietuvoje fiksuojama 30 koronaviruso židinių, apie 10 iš jų yra gydymo įstaigose.

Iš viso koronavirusas nustatytas 1326 žmonėms, 37 iš jų mirė, 242 – pasveiko.

Visos amžiaus grupės koronavirusui yra imlios

D. Razmuvienė akcentuoja, kad iš vyresniojo amžiaus tiriamų asmenų yra didžiausias procentas teigiamų atvejų.

„Didžiausia rizika tiems asmenims, kurie yra per 70-80 metų“, – informavo ji, atkreipdama dėmesį, kad vyresnio amžiaus asmenys dažnai yra nelinkę laikytis saugos reikalavimų. Pasak D. Razmuvienės, šiuo metu koronavirusu užsikrėtę vyresnio amžiaus žmonės sudaro 60 proc. visų infekcija sergančių asmenų.

NVSC epideomiologė taip pat informavo, kad šiuo metu šalyje 2 proc. sergančiųjų, užsikrėtusiųjų sudaro vaikai iki 16 metų.

„Taigi, visos amžiaus grupės yra imlios todėl, kad neturime nei vienas imuniteto“, – apibendrino D. Razmuvienė.

Šeštoji karantino savaitė parodys, kaip laikėmės karantino per Velykas

„Šešta (karantino – ELTA) savaitė kaip tik ir parodys, kaip mes sugebėjome švęsti Velykas“, – pirmadienį kalbėjo D. Razmuvienė.

NVSC epidemiologė įsitikinusi, kad koronaviruso išplitimas Nemenčinėje taip pat yra susijęs su per Velykas taikytų draudimų nesilaikymu. Visgi epidemiologė džiaugiasi, kad koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičiai tikrai ne tokie dideli, kaip galima buvo tikėtis.

„Nemenčinės atvejis prasidėjo penktadienį. Tai vėlgi rodo, kad žmonės ir per Velykas, ir anksčiau karantino taisyklių nesilaikė“, – teigė D. Razmuvienė.

„Nes kartais žmonės sako kararantinas yra karantinas, tai yra karantinas, bet ne man. Jeigu yra tokia nuostata, kad iš namų išeiti tik pačiu svarbiausiu būtiniausiu reikalu, tai, be abejonės, žmonės šito nesilaikė, bet ne taip blogai, kaip mes galvojome, nes skaičiai tikrai gali būti žymiai blogesni“, – sakė epidemiologė.

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir Lietuvos Respublikos ambasadorius Italijoje Ričardas Šlepavičius (nuotoliniu būdu).

Vaizdo įrašas:

 

GALERIJA

  • Daiva Razmuvienė
  • Lietuvos Respublikos ambasadorius Italijoje Ričardas Šlepavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS