Koronavirusas nustatytas NVSC darbuotojui: saviizoliacijoje – 102 kolegos | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS NVSC DARBUOTOJUI: SAVIIZOLIACIJOJE – 102 KOLEGOS

  • 3

Koronavirusinė infekcija COVID-19 nustatyta vienam Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento darbuotojui, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ rašė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė, koronavirusas nustatytas NVSC darbuotojui, dirbusiam oro uoste, nors dirbdamas ir saugojosi.

Iš viso, pasak ministro atstovės, šiuo metu izoliuoti namuose 102 NVSC darbuotojai, dirbę kartu ir turėję kontaktų su kolega.

Ministro patarėja taip pat teigė, kad ieškoma savanorių, galinčių padėti NVSC.

NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyr. specialistė Daiva Razmuvienė BNS patvirtino, kad susirgęs asmuo nebuvo išvykęs iš Lietuvos.

Pasak SAM, kadangi ši infekcija palietė ir NVSC ir jo padalinių kolektyvą ir daliai specialistų tenka izoliuotis, duomenys apie užsikrėtimus nuo šiol bus teikiami du kartus per dieną, gavus juos iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL).

Vėliau šis sprendimas bus keičiamas ir bendroji statistika bus skelbiama kartą per dieną, kaip yra daroma daugelyje šalių.

Šiuo metu dviem savaitėms saviizoliuojasi 102 NVSC Vilniaus departamento darbuotojai, skelbia portalas 15min.lt.

Lietuvoje koronavirusas patvirtintas daugiau kaip pustrečio šimto žmonių, keturi žmonės mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

RUSIJA KOL DASKRIDO IKI ITALŲ , IŠPURŠKĖ DAR VIRUSO . TAI KOKS MARŠRUTAS ?

Anonimas

Ieskomi savanoriai, bet neparasyta, ar iki 60 metu amziaus ar virs. Apsaugos priemones jiems jau uzsakytos ir pakeliui i Lietuva.

Tik taip manau .Didelės baudos tokie kvailiam.

Juk tokia avinu banda užsikrėtusiu parvežė i Lietuvą ir laisvai paleido.Kitakaip pavadinti tokia Ukmergės gydytoja kuri kaip žmonės šneka išvyko su farmacininkų dovanotų kelialapių ir slėpė,kad niekas nesužinotu.Trečia kaip suprasti seimo darbuotoja kuri išvyko šitokiu metu ir gryžusi atėjo kaip nieku nieko i darbą.Kaip suprasti tokius tukstancius turistu kaip Kazlauska ,kad tokiu metu atostogos Afrikoje ar kitur.Juos reikia teisti.Reikia diktatūros šiuo metu.Nes kitaip išmarins mus tokie avinai.Mat viš 60m .jau nebepriims i ligonine.Duskite be kvėpavimo aparatų ,nes ju reikės gryžusiems avinams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS