Koronaviruso židiniais tapusioms šokių studijoms rekomenduojama stabdyti veiklą | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSO ŽIDINIAIS TAPUSIOMS ŠOKIŲ STUDIJOMS REKOMENDUOJAMA STABDYTI VEIKLĄ

  • 1

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė antradienį pateikė naujausią informaciją apie koronaviruso atvejus. Jos teigimu, įstaigoms, kuriose nustatyti infekcijos atvejai, pateikiamos epidemiologų rekomendacijos dėl tolesnio darbo organizavimo. R. Lingienė taip pat pranešė apie planuojamą tikslinį studentų testavimą.

„Praėjusio penktadienio duomenimis, per 14 dienų Vilniuje registruota 230 susirgimų COVID-19 liga, sergamumo rodiklis – 40,67 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Palyginimui, karštajame taške – Raseinių rajone – 714,2“, – rašo R. Lingienė feisbuke.

Pasak epidemiologės, per dieną Vilniuje nustatoma apie 200-300 sąlytį su COVID-19 infekcija užsikrėtusiu asmeniu turėjusių žmonių. R. Lingienė skelbia, kad didžiausi židiniai yra šokių studijoje „City dance“ ir Vilniaus Gabijos progimnazijoje. Epidemiologai, anot jos, taip pat stebi situaciją „Senatorių pasaže“, VGTU, profesinio mokymo centrus, sporto klubus.

Kaip rašoma NVSC specialistės viešame pranešime, šokių studijoms, kuriose nustatyti koronaviruso atvejai, rekomenduojama laikinai stabdyti veiklą. Pasak R. Lingienės, taip pat planuojamas tikslinis studentų testavimas, rekomendacijos teikiamos sporto klubams, o kavinėse ir restoranuose, kuriuose yra nustatyti ligos atvejai, vykdomas sąlytį turėjusių ar visų darbuotojų testavimas.

„Vilniaus apskrityje rugsėjo 28 d. patvirtinta 15 naujų atvejų. Iš jų 5 (33,3 proc.) asmenys susirgo būdami izoliacijoje. Ne protrūkiuose susirgo 8 (53 proc.), iš kurių 3 – po sąlyčio, 3 nežinomi ir 2 įvežtiniai“, – rašo R. Lingienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vulfas

šokių studijoms, kuriose nustatyti koronaviruso atvejai, rekomenduojama laikinai stabdyti veiklą. Tik rekomenduojama???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS