Krašto apsaugos transportas šalies keliais važiuos nemokamai | KaunoDiena.lt

KRAŠTO APSAUGOS TRANSPORTAS ŠALIES KELIAIS VAŽIUOS NEMOKAMAI

Lietuvos krašto apsaugos sistemos ginkluotųjų pajėgų didžiagabaritės ir sunkiasvorės transporto priemonės nuo lapkričio šalies keliais važiuos nemokamai.

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Kelių ir Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymų pataisas.

Iki šiol tokia lengvata galėjo naudotis tik tokios užsienio valstybių ginkluotųjų pajėgų transporto priemonės.

Taip pat palengvinama neįgalių asmenų su transporto priemonėmis patekimo į Kuršių neriją tvarka. Dabar nemokamai keltis keltais į Kuršių neriją turi teisę neįgalieji, kurie vairuoja specialiuosius lengvuosius automobilius (automobilius su rankiniu valdymu), o nuo lapkričio nemokamai bus keliami  neįgalieji ir jų nuosavybės ar kitokiu teisėtu pagrindu valdomi automobiliai, kuriuos jie vairuoja arba kuriais jie važiuoja.

Kelių įstatymo pataisomis naujai reglamentuota naudojimosi valstybinės ir vietinės reikšmės keliais važiuojant didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis tvarka.

Seimas taip pat apibrėžė savaeigių žemės ūkio mašinų sąvoka – tokiomis mašinomis bus kombainai, šienapjovės, smulkintuvai ir augalų purkštuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kas sumokes uz sugadinta kelia?... gal nato? turbut tie patys /runkeliai/ znoma be vyr runkelio...

sumokės

runkeliai- pardavę viršūnėles

SUSIJUSIOS NAUJIENOS