KT vertins draudimą grįžti į Lietuvą esant teigiamam koronaviruso testui | KaunoDiena.lt

KT VERTINS DRAUDIMĄ GRĮŽTI Į LIETUVĄ ESANT TEIGIAMAM KORONAVIRUSO TESTUI

  • 1

Konstitucinis Teismas (KT) pranešė, kad imsis opozicijos atstovų prašymo įvertinti draudimą grįžti į Lietuvą esant teigiamam koronaviruso testui.

Grupė parlamentarų KT skundžia Vyriausybės nutarimą dėl karantino taisyklių, kuriomis ribojama Lietuvos piliečių, turinčių teigiamą COVID-19 testą, teisė grįžti į Lietuvą.

Nuo kovo 10 dienos visiems iš užsienio valstybės atvykusiems asmenims, vyresniems nei 16 metų, privaloma turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, atliktą 72 valandas iki atvykimo.

Reikalavimai netaikomi per Lietuvą keliaujantiems tranzitu, taip pat dėl humanitarinių priežasčių atvykstantiems baltarusiams, persirgusiems ar pasiskiepijusiems asmenims, jaunesniems nei 16-os.

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau yra pasisakiusi, kad neigiamo COVID-19 testo reikalavimas į Lietuvą grįžtantiems šalies piliečiams dera su Konstitucija. Ji pabrėžė, kad Vyriausybės nutarimas nenustato draudimo iš principo neįsileisti testo neturinčių piliečių į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaip

matome kad mediku pareigas atlieka KT arba MP paliekant SM kaip neigalia biurokratyne istaiga kuri matosi pati serga nepagydomai?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS