Kurioziška situacija: po stiprinamosios vakcinos dozės atimta galimybė naudotis galimybių pasu | KaunoDiena.lt

KURIOZIŠKA SITUACIJA: PO STIPRINAMOSIOS VAKCINOS DOZĖS ATIMTA GALIMYBĖ NAUDOTIS GALIMYBIŲ PASU

  • 10

Kurioziška situacija dėl galimybių paso – pasiskiepiji stiprinamąja doze, o vietoj galimybių paso gauni informaciją apie taikomą veiklų ribojimą. Su šia problema susidūrė jau ne vienas šalies gyventojas. Registrų centras tikina nieko negalintis padaryti, nes dirba taip, kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, o pati ministerija pripažįsta, kad klaidą žino ir žada taisyti, skelbia LNK.

Vilnietis Karolis laiką leidžia namuose. Pliko kavą ir dirba besidžiaugdamas katino draugija. Ką daugiau ir beveiksi, kai turėtą galimybių pasą iš tavęs atima. 

„Jau tris dienas esu be galimybių, praktiškai karantine, negaliu niekur nueiti, niekuo pasidžiaugti, nes atlikau pareigą mūsų visuomenei“, – pasakoja Karolis.

Pareiga vilnietis vadina vakcinaciją. Vaikinas sako, kad „Jannsen“ vakcina pasiskiepijo birželį ir nuo to laiko galimybių pasu sėkmingai naudojosi. 

„Labai apsidžiaugiau, kad dabar paankstino revakcinacijos datą ir suskubau skiepytis“, – sako jis.

Stiprinamajai dozei vilnietis pasirinko ne „Jannsen“, bet „Pfizer“ vakciną. Kad ne viskas gerai, vaikinas suprato dar skiepų kabinete. Slaugytojai sistema rodė, kad tai bus antrasis „Pfizer“ skiepas, nors šio gamintojo dozė – pirmoji. 

„Apskritai antrasis po Jannsen“, bet pirmasis „Pfizer“ skiepas“, – teigia Karolis.

Po skiepo vaikinas nusprendė atsinaujinti galimybių pasą, nes ankstesnis jau nebegaliojo. Tačiau prisijungęs prie sistemos, vaikinas išvydo ne QR kodą, o informaciją apie ribojamas veiklas. 

Ir Karolis nėra vienintelis, kuriam galimybė naudotis galimybių pasu po stiprinamosios dozės buvo atimta.

Susisiekus su Registrų centru, kuris ir yra atsakingas už galimybių paso sistemos veikimą, šis patikino, kad problema yra. Tačiau taip numato Sveikatos apsaugos ministerijos priimti teisės aktai, o pats centras savivaliauti negali ir privalo laikytis jiems skirtų nurodymų. 

Sveikatos apsaugos ministerija, kuri patvirtino tokią tvarką, sako, sprendimai jau priimti.

Anot ministerijos, problema išspręsta ir galimybių pasas jau yra išduodamas, nors dar dieną Registrų centras kalbėjo kitaip.

Specialistai pažymi, kad jeigu galimybių paso išsiimti nepavyksta, galima naudotis elektroniniu Europos sertifikatu arba kitais dokumentais iš e. sveikatos sistemos. 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

;))))))))))))))))))))

Pokyciai po pokyciu pas ta kgb kutvela.

KAI 5 MARMALO DOZĘ GAUSI- GALÈSI PRIE EGLUTĖS NUEITI :)

.

Anonimas

GP yra PYDa.u pasas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS