Kviečia teikti projektus ukrainiečių vaikų integracijai, lietuvių kalbos mokymui | KaunoDiena.lt

KVIEČIA TEIKTI PROJEKTUS UKRAINIEČIŲ VAIKŲ INTEGRACIJAI, LIETUVIŲ KALBOS MOKYMUI

  • 0

Nacionalinė švietimo agentūra kviečia organizacijas teikti paraiškas projektams, skirtiems nuo karo pabėgusių ukrainiečių vaikų integracijai, lietuvių kalbos mokymui, emocinei pagalbai.

Kaip informavo NŠA, iš viso šioms veikloms numatyta skirti 90 tūkst. eurų.

Iki gegužės 13-osios laukiama savanoriškos veiklos organizatorių projektų – čia gali būti finansuojamos savanorių veiklos koordinavimas ir organizavimas, privalomi mokymai kuratoriams, paskirtiems savanorių ir švietimo įstaigų vadovų. Taip pat pinigai gali būti skirti informacijos apie savanorių veiklas viešinimas, bendradarbiavimas su valstybės ir savivaldybių institucijomis, įstaigomis, teikiant informaciją apie vykdomas veiklas ir teikiamą pagalbą.

Tam bus skirta 40 tūkst. eurų.

Dar iki 50 tūkst. eurų numatyta skirti projektams, skirtiems Ukrainos vaikų emocinės būsenos gerinimui ir lietuvių kalbos mokymui. Šių paraiškų laukiama iki gegužės 20-osios.

Čia gali būti finansuojami ir Ukrainos pedagoginė psichologinė pagalba bei konsultacijos mokytojams, kaip bendrauti su karinę invaziją patyrusia šeima, mokiniais, įvairių mokomųjų dalykų metodinės medžiagos. Taip pat – teminių videoįrašų (pamokų) parengimas ar kitų atvirų mokymo išteklių, padedančių mokyti lietuvių kalbos Ukrainos vaikus, sukūrimas.

Numatyta, jog vienam projektui bus skirta ne daugiau nei 10 tūkst. eurų, paraiškas vertins Nacionalinės švietimo agentūros, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos deleguoti atstovai ir nepriklausomi ekspertai.

Gairės: karo pabėgėliai, vaikai, integracija, švietimo projektai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS