L. Pernavas pasidalijo prašymu: žinau, kad Lietuvoje gyvena daug geros valios žmonių | KaunoDiena.lt

L. PERNAVAS PASIDALIJO PRAŠYMU: ŽINAU, KAD LIETUVOJE GYVENA DAUG GEROS VALIOS ŽMONIŲ

  • 13

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas prieš kelias dienas pasidalijo jautriu kreipimuisi į geros valios žmones.

Šalies policijos vadas socialiniame tinkle pasidalijo įrašu, kuriame pasakoja apie specialų fondą, kurio tikslas –pagalba pareigūnams ir darbuotojams itin kritiškose, sudėtingose situacijose. 

„Savo darbe visuomet galvoju apie tai, ką gero galiu padaryti vardan savo kolegų.

Praėjusiais metais sužinojome, kad vienas mūsų kolega sunkiai serga ir gydymui būtina daug lėšų. Susimetę surinkome kelias dešimtis tūkstančių eurų, kuriuos skyrėme kolegai. Tuomet ir kilo mintis įkurti fondą, kuris padėtų darbuotojams, patekusiems į rimtą bėdą.

Taip gimė Labdaros ir paramos policijos darbuotojams fondas.

Ačiū darbuotojams, kurie suprato ir palaikė šią kilnią idėją ir sutiko kas mėnesį aukoti po kelis eurus ir taip prisidėti prie fondo veiklos.

Fondas įsibėgėjo, pradėjo gauti ir dalinti paramą. Tačiau matome, kad policijos sistemoje tų nelaimių yra pakankamai daug. Pradėjus gauti prašymus matome, kad negalime paaukoti tiek, kiek norėtųsi ir galime apsiriboti tik pakankamai simboline, kelių tūkstančių eurų parama.

Mes galime gražiai kalbėti apie bendruomeniškumą, tačiau šioje vietoje galime labai konkrečiai prisidėti prie paramos tam tikrai bendruomenei.

Todėl šiandien žengiame kitą žingsnį ir fondą pristatome visuomenei. Vakar startavo interneto svetainė, kurioje aiškiai išdėstyta, kaip galima prisidėti prie fondo veiklos, susipažinti su skaudžiomis istorijomis, matyti, kiek gaunama lėšų ir kaip jos paskirstomos.

Tokios ir panašios iniciatyvos veikia ir užsienio šalyse, pareigūnai net organizuoja labdaros renginius, koncertus ar kitokius projektus, kurių metu būtų renkamos lėšos.

Tai nėra mano, ar kitų vadovų fondas. Tai visos, didelės ir draugiškos policijos šeimos idėja, kurios sėkmės priklauso nuo visų mūsų ir jūsų geranoriškumo.

Žinau, kad Lietuvoje gyvena daug geros valios žmonių, kurie gali vienaip ar kitaip prisidėti ir padėti tiems, kurie gražiausius savo gyvenimo metus paaukojo tam, kad jūs būtumėte saugesni. Mes galime gražiai kalbėti apie bendruomeniškumą, tačiau šioje vietoje galime labai konkrečiai prisidėti prie paramos tam tikrai bendruomenei.

Savo ir visos policijos bendruomenės vardu iš anksto dėkoju už visų jūsų gerumą“, – prieš kelias dienas į geradarius kreipėsi policijos generalinis komisaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

dar

kai dirbo vyresni policininkai tai galedavai ir pagalbos sulaukti, o dabartinis jaunimelis niekam tikes.

AK

Matyt ruošiasi būti prezidentu . Jeigu Kauno meras buves milicininku , Skvernelis taip pat, tai kodėl dar vienam policininkui nepabūti prezidentu. Panašu kaip ir Afrikoje ten buna karinės huntos. Pas mus policija ruošia savo atstovus į valdžią. O plūgų broliai toli nuo realybės. Matyt kažko bijo.

Algys

Nesimokink anglu kalbos,o skirk tuos pinigus labdarai! Dar atsisakyk ketvirtiniu premiju,tryliktu atlyginimu,ir pinigu net keliems invalidams uzteks,ir nereikia vaidinti ubago !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS