Labdaros koncerto lėšos atiteks Lietuvos žydų gelbėtojams | KaunoDiena.lt

LABDAROS KONCERTO LĖŠOS ATITEKS LIETUVOS ŽYDŲ GELBĖTOJAMS

  • 0

Kitą savaitę Maltos ordinas Vokietijoje rengia labdaros koncertą, per kurį surinktos lėšos atiteks Lietuvos žydų gelbėtojams.

„Lapkričio 2 dieną kartu su Vokietijos prezidentu ponu J.Gaucku (Joachimu Gauku) globosime Maltos ordino Miunchene rengiamą labdaros koncertą, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos Lietuvoje gyvenantiems žydų gelbėtojams“, - LRT radijo trečiadienį transliuotame interviu sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė trečiadienį Romoje susitinka su Maltos ordino Didžiuoju Magistru kunigaikščiu Mathew Festingu (Metju Festingu), su kuriuo apsikeis valstybiniais apdovanojimais.

Prieš šį vizitą prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos ir Maltos ordino ryšiai labai artimi, ordinas aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, skatinant savanorystę.

„Šis ordinas yra matomas, girdimas: mūsų žmonės girdėjo apie „Maltos sriubą“, „Maistą ant ratų“, taip pat devyniuose miestuose veikia socialinės priežiūros namų projektas, dešimtyje – vaikų dienos centrai. Maltiečių sriuba prieš Kalėdas Lietuvoje dalijama jau dešimtą kartą“, - vardijo ji.

„Noriu pasidžiaugti, kad 2014 metais žmonės iš 2 proc. pajamų mokesčio Maltos ordinui skyrė netgi 36 tūkst. eurų. Tai – visai nebloga suma. Matome, kad žmonės supranta ir remia Maltos ordino veiklą Lietuvoje“, - pažymėjo prezidentė.

Europai išgyvenant migracijos krizę, susitikime su Maltos ordino Didžiuoju Magistru bus kalbama, kaip Maltos ordinas galėtų prisidėti priimant Lietuvoje pabėgėlius ir suteikti pagalbą nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

Į Romą prezidentė vyksta trečiadienį. Ketvirtadienį Vatikane ji susitiks su popiežiumi Pranciškumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS