Lazdijai svarbiausias valstybingumo datas pasitiks Gediminaičių stulpais iš šiaudų ritinių | KaunoDiena.lt

LAZDIJAI SVARBIAUSIAS VALSTYBINGUMO DATAS PASITIKS GEDIMINAIČIŲ STULPAIS IŠ ŠIAUDŲ RITINIŲ

Lazdijai svarbiausias valstybingumo datas pasitiks Gediminaičių stulpais iš šiaudų ritinių, kuriuos paskolino vienas rajono ūkininkas.

„Gediminaičių stulpai – vienas svarbiausių Lietuvos valstybingumo simbolių. Jų didingas, stilizuotas atkartojimas iš organiškos žaliavos, mūsų miškingame, regioninių parkų ir ežerų puošiamame krašte, tikiu, abejingų nepaliks“, – BNS sakė Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Jos teigimu, speciali instaliacija Nepriklausomybės aikštėje taip pat bus apšviesta Lietuvos vėliavos spalvomis.

„Jie bus apšviesti tautiškomis spalvomis – geltona, žalia, raudona. Nepriklausomybės aikštėje greta jų bus bendrą tematinį vaizdą papildančios instaliacijos“, – teigė savivaldybės vadovė.

„Planuojama, kad galutinai darbai bus baigti vasario 15-ąją vakare. Tuomet aikštė nušvis ir tikiu, kad maloniai džiugins visus einančius ar važiuojančius pro šalį, žiūrinčius vaizdo įrašus ar besigrožinčius nuotraukomis portaluose ar socialiniuose tinkluose“, – teigė ji.

A. Miškinienė sakė, kad šiemet dėl COVID-19 pandemijos buvo ieškota išskirtinių ir vienijančių, tačiau saugių sprendimų, kurie nekviestų būriuotis, tačiau „suteiktų progą prisiminti, kodėl esame laisvi, leistų pajusti šventinę nuotaiką ir primintų, kad sunkiausi laikai jau praeityje“.

Gediminaičių stulpai – vienas svarbiausių Lietuvos valstybingumo simbolių.

Šiaudų ritinius specialiai instaliacijai paskolino rajono ūkininkas Redas Rutkauskas, kuris juos atvežė ir padėjo sudėti, po Kovo 11-osios ritiniai grįš pas ūkininką.

„Ritiniai nekainavo, jų atvežimas ir sudėjimas taip pat. Tai – pilietiško rajono ūkininko geranoriškumo ir bendradarbiavimo rezultatas. Nekainuos ir ritinių išvežimas“, – teigė A. Miškinienė.

Dėliojant ritinius dirbo Lazdijų kultūros centro darbuotojai, kurie ir toliau dirbs su aplikacijomis ir apšvietimu.

Vasario 16-ąją Lietuva šiemet pasitiks karantino sąlygomis, šalyje vis dar galioja draudimas keliauti tarp savivaldybių be svarbios priežasties.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Chyyy

o kodel ne iš sudo sulipintais?:D):D)

Neaisku

Negi savivaldybes specialistams pristigo ismones, kad tik su siaudiniais ritiniais sutikti Valstybingumo sventes.

Anonimas

Jie labai graziai dega.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS