Lietuva finansuos jaunuolių studijas užsienyje: laimingųjų – beveik 30 | KaunoDiena.lt

LIETUVA FINANSUOS JAUNUOLIŲ STUDIJAS UŽSIENYJE: LAIMINGŲJŲ – BEVEIK 30

  • 0

Šiemet Lietuva finansuos 28 jaunuolių studijas užsienio universitetuose, trečiadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jie atrinkti konkurso būdu, trečiadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje Vilniuje juos pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė ir ministras Gintautas Jakštas.

Anot ministerijos, premjerė, besikreipdama į susirinkusiuosius pažymėjo, jog užsienio universitetuose bus galimybių pažinti skirtingas kultūras, įvarius žmones, o tai praturtins studijas.

„Žmonės, kurie išvyksta mokytis, studijuoti, keliauti, kartais – ir gyventi, į Lietuvą parsiveža tai, ko mums vis dar trūksta, tai, ko mums vis dar reikia daugiau – atvirumo, gebėjimo priimti kitą, neteisti, suprasti, kad nė vienas kitas žmogus nėra blogesnis už tave ir tu nesi geresnis už nė vieną kitą žmogų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Sugerkite į save viską, ką pamatysite bei išmoksite, kuo daugiau viso to mums parvežkite ir kurkite Lietuvą, kuri bus geresnė mums visiems“, – sakė ji.

Savo ruožtu G. Jakštas džiaugėsi, kad konkursas kasmet pritraukia nemažą skaičių ambicingų ir talentingų jaunų žmonių, kurie savo užsidegimu bei sistemingu darbu skinasi kelią į pačias prestižiškiausias aukštąsias mokyklas.

Tikimės, kad grįžę į tėvynę sėkmingai panaudosite studijų metu įgytas kompetencijas ir patirtį

„Jūsų ambicijos prisidėti prie įvairių sričių plėtros labai dera su Lietuvos vystymosi siekiais. Didžiuojamės, kad turime galimybę tiesiogiai prisidėti prie Lietuvos šviesiausių protų auginimo ir stiprinimo. Dar labiau džiugina tai, kad po studijų čia sugrįšite. Tikimės, kad grįžę į tėvynę sėkmingai panaudosite studijų metu įgytas kompetencijas ir patirtį, spręsite įdomius, Lietuvos pažangai aktualius iššūkius“, – kalbėjo ministras.

Baigę studijas jaunuoliai privalės grįžti į Lietuvą ir savo žinias pritaikyti tėvynėje – čia dirbti jie turės ne trumpiau kaip trejus metus.

Konkursas „Kitas 100“ organizuotas šeštą kartą. Jo laimėtojams stipendijos teikiamos padengti studijas universitetuose, patenkančiuose į geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų dvidešimtuką.

Parama studijoms šiemet skiriama studentams, įstojusiems į Kembridžo, Oksfordo universitetus ir Londono imperatoriškąjį, Londono universiteto koledžus Jungtinėje Karalystėje, Jeilio, Čikagos, Pensilvanijos universitetus JAV ir kitas aukščiausias vietas reitinguose užimančias aukštąsias mokyklas.

Šiemet konkurse iš viso dalyvavo 58 studentai.

Atrinktiems pretendentams gali būti skiriama iki 41 tūkst. eurų vieniems studijų metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS