Lietuva nusprendė sumokėti Strasbūro priteistą 27 tūkst. eurų žalą Š. Narbutui | KaunoDiena.lt

LIETUVA NUSPRENDĖ SUMOKĖTI STRASBŪRO PRITEISTĄ 27 TŪKST. EURŲ ŽALĄ Š. NARBUTUI

Teisingumo ministerija nusprendė neskųsti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) priteistos 27 tūkst. eurų žalos verslininkui, visuomenininkui Šarūnui Narbutui.

Kaip BNS nurodė Teisingumo ministerija, sprendimas neteikti prašymo dėl bylos perdavimo Didžiajai kolegijai priimtas įvertinus EŽTT kolegijos argumentaciją ir tai, kad ši sprendimą priėmė vienbalsiai.

EŽTT praėjusių metų pabaigoje iš Lietuvos Š. Narbutui priteisė 768,94 euro turtinės ir 26 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Praėjusių metų gruodį EŽTT nusprendė, kad Š. Narbutui taikytos turto arešto priemonės buvo neproporcingos, jis laikinai sulaikytas pažeidžiant teisės aktus.

Anot teismo, laikinas Š. Narbuto sulaikymas STT buvo atliktas nesilaikant įstatyme numatytos procedūros ir pažeidė jo teisę į laisvę ir saugumą. EŽTT teigimu, Š. Narbutui taikyta turto arešto priemonė taip pat nebuvo proporcinga, toks sprendimas nebuvo tinkamai suderintas su jo ir visuomenės poreikiais.

Vilniaus apygardos teismas pernai gegužę Š. Narbutą visiškai išteisino dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo Lietuvai per pandemiją įsigyjant COVID-19 reagentus, tuo metu Generalinė prokuratūra laikėsi pozicijos, kad išteisinimas visiškai nepagrįstas, todėl pateikė apeliacinį skundą.

Prokuroras Apeliacinio teismo prašė žemesnės instancijos teismo nuosprendį panaikinti, Š. Narbutą pripažinti kaltu dėl dviejų nusikaltimų, skirti jam 75 tūkst. eurų baudą bei priteisti per 300 tūkst. eurų Sveikatos apsaugos ministerijai.

Lietuvos apeliacinis teismas šių metų pradžioje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį. Š. Narbutas savo kaltę visą laiką neigė.

Plačiau apie Strasbūro sprendimą – „Kauno dienos“ publikacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pilietiškas

Vis Lietuva, t.y. mes visi mokame uū kažkurių valdininkų žmogų padarytus klaidingus/ neprofesionalius sprendimus! Gal pats laikas priimti asmeninę atsakomybę! Visi valdžioje, teisme ir t.t. esantys turi dirbti savo darbą išmanantys, ine "kaliausės"!

kaunietis

O kodel sitas smikis pripuole prie vakcinu pirkimo,o kur veryga buvo ir Sveikatos ministerijos klerkai-juk tai ju pareiga,o ne kazkokio tarpininko .Atsakyk,veryga.

Kodėl?

Jam nepriteisė tokios pat sumos kurios užsiprašė anie prieš tai 75000. Kas čia ne taip, skirtinga ale žala?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS