Lietuva paragino ES skirti daugiau dėmesio civilinės misijos Kosove saugumui | KaunoDiena.lt

LIETUVA PARAGINO ES SKIRTI DAUGIAU DĖMESIO CIVILINĖS MISIJOS KOSOVE SAUGUMUI

  • 0

Žuvus Lietuvos pareigūnui, užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas kreipėsi į Europos išorės veiksmų tarnybos civilinių operacijų vadą Hansjorgą Haberį ragindamas stiprinti Europos Sąjungos teisės viršenybės misijos Kosove (EULEX) personalo saugumą.

Antradienį išsiųstame laiške taip pat rašoma, kad Lietuvos yra pasiryžusi toliau aktyviai dalyvauti stabilizuojant padėtį Kosove, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM)

"Laiške aukštam ES pareigūnui atkreipiamas dėmesys į EULEX personalo saugumo poreikius ir problemas. Lietuva pritaria po tragiško incidento įvestoms EULEX personalo asmeninio saugumo priemonėms - šarvuotų liemenių dėvėjimui ir šarvuoto transporto naudojimui ir siūlo jas taikyti ne laikinai, o nuolat", - rašoma URM pranešime.

"Taip pat siūloma, kad EULEX vadovybė, savo veiksmus koordinuodama su kitomis tarptautinėmis misijomis Kosove, apsvarstytų papildomas priemones, kuriomis būtų užtikrintas didesnis misijų personalo ir tarptautinių rinkimų stebėtojų asmeninis saugumas", - teigia URM.

Rugsėjo 19 dieną šiauriniame Kosovo pasienyje su Serbija per apšaudymą žuvo EULEX misijoje tarnavęs Lietuvos muitinės pareigūnas Audrius Šenavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS