Lietuva perdavė Ukrainai 3 mln. šovinių, nuotolinio detonavimo sistemas, kitos įrangos | KaunoDiena.lt

LIETUVA PERDAVĖ UKRAINAI 3 MLN. ŠOVINIŲ, NUOTOLINIO DETONAVIMO SISTEMAS, KITOS ĮRANGOS

  • 0

Lietuva perdavė Ukrainos kariuomenei 3 mln. šovinių, nuotolinio detonavimo sistemas ir žiemai skirtą įrangą, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Mūsų įsipareigojimas padėti Ukrainai išlieka nepalaužiamas. Formuodami savo paramos paketus reaguojame į svarbiausius Ukrainos poreikius ir prioritetus. Teikdami amuniciją, nuotolinio detonavimo sistemas ir atšiaurioms žiemos sąlygomis reikalingą įrangą apčiuopiamai stipriname Ukrainos atsparumą prieš Rusijos agresiją“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak pranešimo, naują Lietuvos karinės paramos paketą Lietuvos kariuomenė nugabeno ir Ukrainos kariuomenei pristatė trečiadienį.

Prieš kiek daugiau nei savaitę Ukrainai perduotos Krašto apsaugos ministerijos nupirktos NASAMS raketų paleidimo sistemos su reikalinga įranga, praėjusią savaitę – elektros generatoriai.

Kaip nurodo ministerija, be perduodamos karinės technikos ir įrangos, Lietuva nuolat apmoko ukrainiečių karius, teikia gydymą ir reabilitaciją sužeistiems ukrainiečiams, rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus.

Pranešime įvardijama, kad bendra Lietuvos karinės paramos Ukrainai vertė siekia apie pusę milijardo eurų.

GALERIJA

  • Lietuva perdavė Ukrainai 3 mln. šovinių, nuotolinio detonavimo sistemas, kitos įrangos
  • Lietuva perdavė Ukrainai 3 mln. šovinių, nuotolinio detonavimo sistemas, kitos įrangos
KAM nuotr.
Gairės: KAM, karas Ukrainoje, parama Ukrainai, šoviniai, nuotolinio detonavimo sistemos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS