Lietuva atstato karo sugriautą licėjų Borodiankoje | KaunoDiena.lt

LIETUVA ATSTATO KARO SUGRIAUTĄ LICĖJŲ BORODIANKOJE

  • 0

Lietuva už 6,1 mln. eurų atstato apgriautą licėjų netoli Ukrainos sostinės Kyjivo esančioje Borodiankoje.

Numatoma sutvarkyti ir švietimo įstaigos infrastruktūrą, o rangovo konkursą planuojama skelbti birželio 12-ąją, skelbia Centrinė projektų valdymo agentūra.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skaičiavo, kad mokyklos renovacijai reikėtų apie 4,5 mln. eurų.

Vėliau agentūra patikslino, kad Lietuva per Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondą projektui skyrė 6,1 mln. eurų, mokyklos remontas jau prasidėjo, o infrastruktūros atnaujinimo darbai yra tik vienas iš etapų.

Lietuva anksčiau Borodiankoje jau pastatė 36 šeimoms skirtą mobiliąją gyvenvietę, kainavusią 940 tūkst. eurų. Ji konkurso būdu įsigyta iš įmonės „Arijus“. Gyvenvietė balandžio 5-osios Vyriausybės nutarimu jau perdavė naudoti.

Lietuva atstatymo darbus Ukrainoje pradėjo 2022-ųjų rudenį, pagal tuometinius planus buvo numatyta ne tik mobiliosios gyvenvietės statyba ir licėjaus Borodiankoje remontas, bet ir vaikų darželio „Radist“ Irpinės mieste renovacija, tilto per Trubižo upę, jungiančio Kyjivo ir Sumų sritis, statyba. Pastarojo vėliau atsisakyta tam numatytas lėšas skiriant Ukrainos energetikos infrastruktūros atstatymui.

Gairės: karas Ukrainoje, licėjus Borodiankoje, licėjus, Ukrainos atstatymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS