Lietuva: rusiškų raketų bandymai virš Latvijos ekonominės zonos – agresyvūs | KaunoDiena.lt

LIETUVA: RUSIŠKŲ RAKETŲ BANDYMAI VIRŠ LATVIJOS EKONOMINĖS ZONOS – AGRESYVŪS

  • 8

Lietuva penktadienį pareiškė, kad Rusijos planai vykdyti raketų bandymus virš Latvijos išskirtinės ekonominės zonos yra agresyvūs ir kelia incidentų pavojų.

„Rusijos laivyno planuojami raketinės ginkluotės bandymai Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje balandžio 4–6 dieną trikdo ūkinę ir komercinę veiklą Baltijos jūros regione bei kelia incidentų pavojų“, – rašoma Krašto apsaugos ministerijos BNS pateiktame komentare.

„Krašto apsaugos ministerija labai neigiamai vertina tokius agresyvius Rusijos karinės galios demonstravimo veiksmus Baltijos jūroje, ir ypatingai prie kaimyninės Latvijos krantų“, – nurodė ministerija.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) BNS nurodė remianti Latvijos poziciją, kad Rusijos planuojami bandymai Baltijos jūroje yra provokatyvūs ir gali kelti pavojų civilinei laivybai.

„Palaikome Latvijos gynybos ministerijos išsakytą poziciją (...), kad šiais provokaciniais veiksmais keliama grėsmė civilinei laivybai, auga incidentų pavojus, taip pat toliau demonstruojama agresyvi ir konfrontacinė Rusijos politika“, – teigia URM.

Anot ministerijos, Lietuva taip pat ne kartą susidūrė su agresyviais Rusijos veiksmais Baltijos jūroje, kai pratybomis prisidengdamas Rusijos karinis laivynas ribojo civilinę laivybą Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje, trukdė tiesti elektros kabelį „NordBalt“.

Latvijos gynybos ministerija ketvirtadienį iškvietė Rusijos gynybos atašė pulkininką Andrejų Lobovą ir išsakė savo nepasitenkinimą dėl situacijos.

Ryga teigia nebuvusi informuota, kokias raketas Rusijos kariuomenė planuoja išbandyti. Savo ruožtu rusai paprašė raketų bandymų metu uždaryti dalį Latvijos oro erdvės ties pajūriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cha

Kiau kiau kiau....kiau kiau kiau...

...

„Rusijos laivyno planuojami raketinės ginkluotės bandymai Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje balandžio 4–6 dieną trikdo ūkinę ir komercinę veiklą Baltijos jūros regione bei kelia incidentų pavojų“ - O Kinijos kosminės stoties subyrėjimas niekam pavojaus nekelia?..

jureivis

svetimoj zemej jau yra nusikaltimas bet rusams viskas galima jiems dar nesuprantama ''''''idomu kaip sureguotu rusija jeigu taip padarytu kita valstybe CIA TUOM VISKAS PASAKYTA karo strategai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS