Lietuva skyrė Taivanui beveik 236 tūkst. vakcinos dozių | KaunoDiena.lt

LIETUVA SKYRĖ TAIVANUI BEVEIK 236 TŪKST. VAKCINOS DOZIŲ

Prisidėdama prie pasaulinės kovos prieš COVID-19 pandemiją ir tęsdama pagalbą trečiosioms šalims, Lietuva skyrė Taivanui dar 235 900 „Vaxzevria“ vakcinos dozių. Vakcinų siunta šeštadienį lėktuvu atskraidinta į Taipėjų.

Tai jau antroji vakcinų partija, skirta Taivanui dvišalio susitarimo pagrindu pagal Vyriausybės patvirtintą paramos trečiosioms šalims programą, primenama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime. Iš viso Taivanui, Ukrainai, Gruzijai, Armėnijai ir Moldovai jau skirta 505,9 tūkst. „Vaxzevria“ ir „Moderna“ vakcinos dozių.

Šiuo metu Lietuvoje yra nepanaudota daugiau nei 1 mln. vakcinos dozių. Kiekvieną savaitę šalį pasiekia naujos vakcinų siuntos.

Savivaldybėms vakcinos paskirstomos, atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimą.

Užsiregistruoti į bet kurį Lietuvos vakcinacijos centrą galima www.koronastop.lt arba Karštąja linija 1808. Skiepijantis mobiliuosiuose vakcinavimo punktuose išankstinės registracijos nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Klausimas tik kada

Dabar eilė Afrikos nabagams.Gabrieliau,kas pagal sąrašą pirmas?

Lietuvis

Eilinį kartą lietuvos valdzios vagys apvogė eilinį mokesčių mokėtoja

Anonimas

skyre -reiskia ATIDAVE ( apvoge )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS