Lietuva sutiko skirti 2,5 mln. eurų vakcinos nuo koronaviruso kūrimui | KaunoDiena.lt

LIETUVA SUTIKO SKIRTI 2,5 MLN. EURŲ VAKCINOS NUO KORONAVIRUSO KŪRIMUI

  • 3

Siekdamas paspartinti vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) infekcijos kūrimą, Ministrų Kabinetas sutiko skirti 2,5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) Skubios paramos priemonės (ESI) fondui. Šio fondo lėšomis teikiama parama potencialiems vakcinų gamintojams, finansuojama dalis vakcinų kūrimo, plėtros ir gamybinių pajėgumų užtikrinimo išlaidų.

Tačiau Vyriausybė numatė sąlygą, kad iš pradžių turi būti įvertintos galimybės efektyviau išskirstyti esamas ESI fondo lėšas, pvz., mažinant paramą vystytojams. Tik jeigu tokių galimybių neatsiras, bus skirti papildomi pinigai.

Europos Komisija (EK) prieš savaitę informavo valstybes nares, kad vakcinų gamintojų paramai numatytos ESI fondo lėšos yra nepakankamos ir kad deryboms bei sutartims su vakcinų kandidačių gamintojais pabaigti reikalingos papildomos lėšos – iš viso 750 mln. eurų.

Kiek anksčiau ES šalys sutarė paremti daugiau vakcinų kūrėjų, įtraukiant vakcinas kandidates, kuriamas remiantis skirtingais technologiniais metodais. Taip norima padidinti tikimybę sukurti ir įsigyti veiksmingą vakciną nuo koronaviruso kaip galima greičiau.

EK jau yra pasiekusi preliminarius susitarimus su šešių didžiausią potencialą turinčių vakcinų gamintojais. Viena išankstinio pirkimo sutartis jau pasirašyta su Didžiosios Britanijos ir Švedijos farmacijos įmone „AstraZeneca“, kuri vakcinos koronaviruso gamybą planuoja pradėti viena pirmųjų.

Gairės: vakcina nuo koronaviruso, COVID-19, lėšos vakcinos kūrimui, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

#

Ir taip visada, tik užvakar 60 milijonų rašė kad vėl į skolą ilindo ir iš kart "atkatas" kažką paremti... Ankstesniais atvejais lygiai taip pat buvo, vos tik padidiną valstybės skolą ir iš karto dalis pramoms nueina svetur...

taip

euromafija prievartaujama PSO kuri toliau melzia na res ubages kuriu pilieciai negauna normaliu algu bei pensiju .....

TADAS BLINDA

OI DAR LIKE PINIGU REIKIA KUO GREICIAU NURASYTI cia ne jums sunauja jums kol kas antsnukiai po rinkimu pakalbesim KON IR VALS supratote soksite arklisku tempu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS