Lietuva sveikina EK dėmesį Rusijos dezinformacijai | KaunoDiena.lt

LIETUVA SVEIKINA EK DĖMESĮ RUSIJOS DEZINFORMACIJAI

Europos Komisijai apkaltinus Rusiją ir Kiniją skleidžiant dezinformaciją apie koronavirusą, Lietuvos ambasadorė sako, kad problema įvardyta teisingai, tačiau kol kas trūksta griežtesnių veiksmų prieš melagingas žinias skleidžiančias interneto platformas.

Taip Lietuvos atstovybės Briuselyje vadovė Jovita Neliupšienė komentavo Europos Komisijos trečiadienį paskelbtą komunikatą, kuriuo žadama stiprinti kovą su dezinformacija.

Europos Komisija pareiškė, kad koronaviruso pandemijos metu „Rusija ir Kinija vykdė kryptingas įtakos operacijas ir dezinformacijos kampanijas“ Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje.

J. Neliupšienės teigimu, šis komunikatas yra „ženklas, kad Europos Komisija tikrai gerai suvokia problemos mastą“.

„Sveikintina, kad komunikate atkreipiamas dėmesys į dezinformacijos keliamą žalą vartotojams, patikėjusiems „stebuklingomis priemonėmis“ arba atvirkščiai – atsisakančiais tikėti mokslininkų ir gydytojų rekomendacijomis“, – BNS teigė ambasadorė.

„Tiesa, neramina tai, kad Europos Komisija, aiškiai įvardindama socialines platformas, kaip pagrindinius dezinformacijos sklaidos kanalus, bent jau šiame etape neketina imtis griežtesnių veiksmų ir yra linkusi ir toliau pasikliauti platformų gera valia. Tikėkimės, kad tos geros valios bus“, – pridūrė J. Neliupšienė.

Europos Komisija paragino interneto platformas teikti ataskaitas dėl dezinformacijos ribojimo, aktyviau bendradarbiauti su faktų tikrintojais.

Europos Komisija taip pat pareiškė, kad atidžiai stebės, kokį poveikį ES teisei ir vertybėms daro ekstremaliosios situacijos priemonės, kurių dėl koronaviruso ėmėsi valstybės narės, ir pažadėjo stiprinti paramą nepriklausomai žiniasklaidai ir žurnalistams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nordland

kas ir kur mate ta dezinformacija ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS