Lietuvą užgriuvo sniego banga: ar dar ilgai klamposime? | KaunoDiena.lt

LIETUVĄ UŽGRIUVO SNIEGO BANGA: AR DAR ILGAI KLAMPOSIME?

  • 4

Lietuvą kasryt kloja vis storesnis sniego sluoksnis. Antradienio rytą apie galimas spūstis keliuose automobilių vairuotojai įspėti visoje šalyje. Sostinės kelius valanti įmonė net pripažino nespėjanti suktis ir pranešė, kad gatvių piko valandomis išvis nevalys. Sinoptikai matuoja, kad vietomis sniego danga šalyje jau viršija ir 21 centimetrą. Maža to, artimiausiomis dienomis pusnys dar pastorės.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas atskleidė, ar tautiečiai gali laukti gerų žinių.

– Tiems, kas žiemą mėgsta sniegą, jiems tai yra geros naujienos, bet, pavyzdžiui, kelininkams, vairuotojams tai tikrai ne itin malonios žinios. Kaip matome, Lietuvoje pakankamai gausiai pasnigo. Sniegą atnešė iš vakarų atkeliavęs ciklonas, žemo atmosferos slėgio sūkurys. Pirmadienį ir antradienį jis pažėrė tikrai nemažai sniego, kuris dalyje vietų jau storesnis nei 20 centimetrų. Daugiausia – Rytų Lietuvoje. Yra vietų, kur sniego dangos storis pasiekė 21 cm, pavyzdžiui, Ukmergėje, Vilniuje, Rokiškyje, Švenčionyse. Pakankamai sniego yra Žemaičių aukštumoje, kur sniego storis siekia apie 16 cm. Kai kur sniego mažiau, bet juo padengta visa Lietuva.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Gausesnės sniego porcijos į Lietuvą atkeliavo dar prieš savaitgalį. Kiek jos dar galėtų tęstis?

– Kol kas sniegas yra purus ir lengvas, o šilumos atlydžio kol kas tikrai nematyti. Žvelgiant į trečiadienio orų prognozę, jau naktį orus lems aukštesnio atmosferos slėgio juosta, todėl Lietuvoje sniego bus labai nedaug. Jeigu pasnigs, tai labai nežymiai ir vietomis.

Vėjas taip pat nurims, bet šals. Naktį daug kur pasieks 13–18 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose kai kur – 5–8 laipsniai šalčio, o prie jūros vienu kitu laipsniu šaltis bus švelnesnis.

Sniegas Kaune

Aurimo Barkausko nuotr.

Trečiadienio dieną pastebėsime šiokias tokias permainas: pradės kristi atmosferos slėgis, padaugės debesų, bet žymesnio sniego nenumatoma. Pradės stiprėti pietų-pietryčių vėjas, nes iš vakarų po truputį vėl artės naujas ciklonas. Trečiadienio vakarą prie jūros vėjo gūsiai gali siekti 15–17 m/s. Vėjas stiprėja, o sniegas – lengvas, todėl tikėtina, kad dieną kai kur papustys.  

Gairės: sniegas, orai, sinoptikai
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ats

Kai nuvalys šaligatvius tai irklampoti nereoikes

Pasirodo,

lietviai sniego nemate! O juk budavo ziemos,kai detukai kelia valydavo ne isilgai,o skersai! Net telefono laidus nutraukdavo! Ir ne taip seniai - nera ne 50 metu nuo tada.

Žaliasis

kol sumažės klimato atšilimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS