Lietuva Vokietijai išsakė pageidavimą įsigyti artilerijos pabūklų | KaunoDiena.lt

LIETUVA VOKIETIJAI IŠSAKĖ PAGEIDAVIMĄ ĮSIGYTI ARTILERIJOS PABŪKLŲ

  • 0

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ketvirtadienį Vokietijos vyriausybės atstovui išsakė Lietuvos pageidavimą įsigyti artilerijos pabūklų, tačiau galutinio atsakymo kol kas negavo.

Šį klausimą ministras Rygoje aptarė su Vokietijos gynybos ministerijos sekretoriumi Ralfu Braksiepe (Ralfu Brauksype). Abu pareigūnai Latvijoje dalyvauja Europos Sąjungos (ES) gynybos ministrų susitikime.

„Išsakėme, kad mes norėtume įsigyti savaeigės artilerijos pabūklus, šiuo atveju konkrečiai šarvuotas haubicas (PzH) 2000“, - BNS telefonu iš Rygos sakė J.Olekas.

Pasak jo, Vokietijos pusė „labai draugiškai“ priėmė Lietuvos pageidavimus ir atsakė, kad Vokietija šiuo metu svarsto, ar gali perduoti artilerijos pajėgumų.

„Sutarėme, kad toliau kontaktą palaikys mūsų ginkluotės direktoriai, ir kai tik bus nauja informacija, būsime informuoti ir konkretinsime mūsų tarimąsi“, - sakė ministras.

Lietuvos kariuomenė paramos ugnimi pajėgumus siekia sparčiau vystyti reaguodama į agresyvius Rusijos veiksmus regione ir karą Rytų Ukrainoje, kur vyriausybės pajėgos kovoja su Kremliaus remiamais separatistais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS