Lietuviai moksleiviai nedalyvaus Rusijoje, Baltarusijoje vyksiančiose olimpiadose | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI MOKSLEIVIAI NEDALYVAUS RUSIJOJE, BALTARUSIJOJE VYKSIANČIOSE OLIMPIADOSE

  • 0

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą Lietuvos mokiniai nedalyvaus Rusijoje ir Baltarusijoje vyksiančiose tarptautinėse olimpiadose, ketvirtadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Lietuvos mokinių dalyvavimas atšaukiamas dvejose šįmet vyksiančiose olimpiadose: 52-ojoje tarptautinėje fizikos olimpiadoje, kurią liepos mėnesį organizuos Baltarusija, ir tarptautinėje rusų kalbos olimpiadoje, kuri gruodį turėtų vykti Rusijoje.

Taip pat bus ribojimas Rusijos ir Baltarusijos atstovų dalyvavimas Baltijos šalių olimpiadose.

Kitos šalies olimpiados ir konkursai mokiniams vyks pagal anksčiau ŠMSM patvirtintą grafiką.

Ministerijos teigimu, visus ryšius, projektus ir bet kokį bendradarbiavimą švietimo, studijų ir mokslo srityse su Rusija ir Baltarusija yra nutraukusios ir Lietuvos aukštojo mokslo institucijos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė yra paraginusi nutraukti sporto ryšius su Rusija bei Baltarusija ir šalies sporto šakų federacijas, nedalyvauti jų rengiamose varžybos, nepriimti varžytis šių šalių atstovų.

Ministrė pritarė bendrai pasaulio sporto politikų rezoliucijai, kurioje raginama neleisti Rusijai ir Baltarusijai rengti ar pretenduoti organizuoti jokių tarptautinių sporto renginių, uždrausti šių šalių sportininkams varžytis tarptautinėse varžybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS