Lietuviai Sankt Peterburgą galės aplankyti su nemokama elektronine viza | KaunoDiena.lt

LIETUVIAI SANKT PETERBURGĄ GALĖS APLANKYTI SU NEMOKAMA ELEKTRONINE VIZA

  • 5

Lietuva yra tarp 53 valstybių, kurių piliečiai nuo spalio į Sankt Peterburgą bei Leningrado sritį Rusijoje galės vykti su nemokama elektronine viza.

„Tvarka yra tokia pati, kaip į Kaliningrado sritį: reikės užeiti į portalą, užpildyti anketą ir gauti elektroninę vizą“, – BNS sakė Rusijos ambasados Lietuvoje spaudos atašė Aleksandras Kudriavcevas.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ teigė Sankt Peterburgo Turizmo plėtotės komiteto pirmininko pavaduotoja Nana Gvičija, skirsis tik galimi kelionės būdai – nebus galima į Sankt Peterburgą atvykti traukiniu.

„Užsienio turistai su elektronine viza į Peterburgą ir Leniningrado sritį negalės atvažiuoti traukiniu, nes mes tam techniškai nepasirengę. Visi kiti keliavimo būdai – automobiliu, lėktuvu, laivu – galimi“, – sakė ji.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką į Karaliaučiaus sritį, elektroninė viza išduodama per keturias kalendorines dienas, taip pat ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Šią vizą reikia atsispausdinti ir atvykstant pateikti pasienio kontrolės punkte. Ji galioja 30 dienų ir leidžia Rusijoje būti ne ilgiau kaip aštuonias paras nuo sienos kirtimo momento.

Nuo 2021 metų sausio 1 dienos užsienio turistai galės su elektroninėmis vizomis atvykti į visus Rusijos regionus.

Pasinaudoti elektronine viza gali Airijos, Austrijos, Andoros, Bahreino, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Filipinų, Graikijos, Indijos, Indonezijos, Irano, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Kataro, Kipro, Kinijos, Pietų Korėjos, Kroatijos, Kuveito, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Litchtenšteino, Liuksemburgo, Malaizijos, Maltos, Meksikos, Monako, Nyderlandų, Norvegijos, Omano, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, San Marino, Saudo Arabijos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos, Singapūro, Slovakijos, Slovėnijos, Suomijos, Turkijos,  Šveicarijos, Švedijos ir Japonijos Vatikano, Vengrijos, Vokietijos, piliečiai.

Dabar elektroninės vizos galioja Rusijos Tolimųjų Rytų ir Karaliaučiaus srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Nevažiuokit, patriotai, nes teks po to mūsų saugumui įrodinėti, kad jūsų ten neužverbavo...geriau Kačerginėn važiuokit tvartuko pažiūrėti...

GPU

Mazinami apribojimai 5 kolonos migracijai.

DIEDUKAS

Rusija nesibaimina klumpinių,kurių devizas /RUSAI PUOLA/.ŠAUNUOLIAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS