Lietuvoje bus galima gyvai pamatyti Ukrainos pajėgų sunaikintą rusų tanką | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE BUS GALIMA GYVAI PAMATYTI UKRAINOS PAJĖGŲ SUNAIKINTĄ RUSŲ TANKĄ

  • 0

Lietuvoje bei dar trijose Europos šalyse bus eksponuojami Ukrainos pajėgų sunaikinti rusų tankai, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas T-72B minint Rusijos pradėto karo metines bus eksponuojamas Vilniuje, Katedros aikštės prieigose.

Anot krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, „visi rusų tankai turi tapti Ukrainos trofėjais“.

„Privalome ir toliau remti Ukrainą, kad kuo greičiau būtų pasiekta pergalė. Lietuvos karinė parama Ukrainai jau siekia 409 mln. eurų. Aktyviai prisideda ir visuomenė – tiek aukodama koviniams dronams, tiek radarams. Tai rodo, kad mes visi aiškiai suprantame, kokia svarbi yra ši kova ir ką ji reiškia visos Europos saugumui“, – pranešime cituojamas ministras.

Trofėjinis tankas bus eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje iki kovo 16 dienos.

„Vasario 24 dieną keturių šalių – Vokietijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – piliečiai vienu metu pamatys, kad Rusijos tankai į Europą gali įvažiuoti tik per Ukrainą kaip muziejiniai eksponatai“, – teigiama trečiadienį feisbuke išplatintame Ukrainos gynybos ministerijos pranešime.

Gairės: KAM, rusiškas tankas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS