Lietuvoje įvedamas vasaros laikas | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE ĮVEDAMAS VASAROS LAIKAS

  • 12

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvoje atšaukiamas žiemos laikas. Laikrodžio rodyklę pasukus į  priekį, Lietuva pereis prie vasaros laiko.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Lietuvos valdžia tikisi, kad tai bus vienas paskutinių kartų, kai reikės pasukti laikrodžio rodyklę.

Šią savaitę  Europos Parlamentas pritarė pasiūlymui, kad Europos Sąjungoje šalys laiko nebesukiotų nuo 2021 metų. Siūloma, kad paskutinį kartą laikrodžiai ES valstybėse, pasirinkusiose vasaros laiką, būtų persukti paskutinį 2021 metų kovo sekmadienį, o pageidaujančios pasilikti žiemos laiką, tą padarytų 2021-ųjų paskutinį spalio sekmadienį.

Galiojant vasaros laikui, šviesusis paros metas ryte prasideda vėliau ir vakare trunka ilgiau, palyginti su žiemos laiku. Esant žiemos laikui, šviesusis paros metas rytais prasideda anksčiau, bet anksčiau sutemsta vakarais.

Žiemos ir vasaros laiką nuspręsta įvedinėti, kad būtų geriau išnaudojamas šviesusis paros metas. Tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

minde

laikas kaipo progresiniai mokesciai skaudi tema juk vargsam ubageliam lietuvos verslnk blogai jiem nuostoliai.asilu prisitaikeliu salis anksciau rusija liepia dabar europos sajunga/

zelemunčikas

Parašysiu kam ir kodėl buvo įvestas tas dirbtinis laiko kaitaliojimas,pradžiai tik esmę.Laikas pradėtas kaitalioti ne dėl žmonių gerovės ar sveikatos,o vien dėl pramoninkų naudos taupant pradžioje garą vėliau elektros energiją.Todėl dabar tie patys storamašniai ir trukdo ,,laisvai suktis Saulei'',o žmonėms gyventi pagal gamtos ,,laikrodį''.

Rugile

Na jau tikrai nesukelia jokiu nepatogumu. O depresija rimta liga, prasom kreiptis i medikus. Laikas cia ne prie ko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS