Lietuvoje kūdikio susilaukė nelegali migrantė: dalis vaikų gyvena netinkamomis sąlygomis | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE KŪDIKIO SUSILAUKĖ NELEGALI MIGRANTĖ: DALIS VAIKŲ GYVENA NETINKAMOMIS SĄLYGOMIS

Kūdikio susilaukė į Lietuvą nelegaliai patekusi migrantė. Kaip tvirtina socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Justina Jakštienė, motina ir naujagimis apgyvendinti Pabėgėlių priėmimo centre.

„Turime pirmą naujagimį Lietuvoje. Apgyvendinome Pabėgėlių priėmimo centre, tinkamomis sąlygomis“, – ketvirtadienį Medininkuose vykusioje spaudos konferencijoje sakė J. Jakštienė.

Pasak viceministrės, tarp migrantų, kurie į šalį pateko nelegaliai kirtus Lietuvos–Baltarusijos sieną, yra bent 22 nėščios moterys.

Ji taip pat pažymėjo, kad tarp nelegalių migrantų yra apie 200 vaikų, kurių amžius iki 3 metų. Viceministrės teigimu, dalies šių vaikų gyvenimo sąlygos vis dar nėra tinkamos.

„Dalis tokio amžiaus vaikų gyvena palapinėse, vėstančiomis oro sąlygomis. Reikėtų jiems sudaryti geresnes sąlygas“, – akcentavo J. Jakštienė.

Dalis tokio amžiaus vaikų gyvena palapinėse, vėstančiomis oro sąlygomis. Reikėtų jiems sudaryti geresnes sąlygas.

Viceministrė informavo, kad iš viso tarp nelegalių migrantų yra 1300 nepilnamečių vaikų.

„Tai yra nemažas skaičius“, – sakė J. Jakštienė.

Tarp tokių asmenų yra ne viena dešimtis, kurie į Lietuvą pateko nelydimi suaugusių asmenų.

„Turime nelydimus nepilnamečius – tai vaikai iki pilnametystės, atvykę nelydimi šeimos narių, be artimųjų, bet pažįstamų žmonių. Tai yra apie 50 tokių vaikų. Didžioji dalis tokių vaikų yra šešiolikmečiai, septyniolikmečiai. Apie 10 asmenų, kurie yra iki 16 metų“, – žurnalistams sakė viceministrė.

Medininkuose, kur baigti įrengti nelegaliems migrantams apgyvendinti skirti moduliniai nameliai, apsilankiusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pristatė veiksmų, kurie prasidėjus šaltajam sezonui šalyje, leistų užtikrinti bazinių humanitarinių poreikių suteikimą nelegaliems migrantams. Ministrės teigimu, jau šį mėnesį visi nelegalūs migrantai iš laikino apgyvendinimo vietų bus perkelti į tinkamai įrengtas patalpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunas

Geda diskutuoti apie nevisai tinkamas nelegalams salygas;;o musu visu pilieciu gyvenimo salygos JAU tinkamos?/ Nushiurusi valdiska buta GAUTI stovi nesibaigiancios eiles. Tie zmones igriuve i musu teritorija visai negalvojo ,,,jog apsunkins lietuviams gyvenima,,,atvykdami ne per tas "duris" NE patenkinti?? Sekantis klausimas jiems:o kuris is musu cia jus kviete??

yja

o tiem vargšam septyniolikmečiam "vaikučiam" realiai po dvidešimt su uodegėle

Mama

Tik pagalvok i subine sulisk tai migrantei.Kiek mūsu vaikų gyvena blogose sąlygose,niekam nesvarbu.Ir cia visai mums nesvarbu,važiuok į savo tėvynęnir perėk kiek dievas duos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS