Lietuvoje minimos 32-osios Medininkų žudynių metinės | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE MINIMOS 32-OSIOS MEDININKŲ ŽUDYNIŲ METINĖS

  • 3

Minint 32-ąsias Medininkų žudynių metines, pirmadienį sostinėje vyks joms skirti renginiai.

Ryte bus aukojamos mišios Vilniaus katedros Kazimiero koplyčioje.

Vėliau tradiciškai rengiamas žuvusiųjų pagerbimas prie Medininkų memorialo ir Antakalnio kapinėse. Minėjime dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda, premjerę pavaduojanti finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Liepos 31-ąją sukanka 32-eji metai, kai 1991 metų ankstų vidurvasario rytą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, Medininkų poste, Rygos sovietinės ypatingosios paskirties milicijos rinktinės (OMON) smogikai užpuolė pasienio darbuotojus.

Per omonininkų išpuolį buvo nušauti septyni muitinės, policijos ir pasienio pareigūnai bei vienas sunkiai sužeistas. Nužudyti Mindaugas Balavakas, Algimantas Juozakas, Juozas Janonis, Algirdas Kazlauskas, Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius ir Ričardas Rabavičius.

Išgelbėti pavyko vienintelio sunkiai sužeisto muitinės pareigūno Tomo Šerno gyvybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to kapsas

Laikyk savo ožį kelnėse,baigia sudžiūti...

amžina šlovė didvyriams už laisvę

Nuostabi Landsbergio kalba...Labai geras minėjimas..Vaišvilos susuktas snukelis,kai ir Prezidentas ir kiti kreipėsi į Landsbergį-pirmasis neprikl.Lietuvos vadove...Labai labai pagarba Prezidentui..Pagaliau...Gal tyrimą atnaujins,būtų dielis pliusas prieš rinkmus jam...

kapsas

Tik būkite geri tvirčiau užremkite tvartelio duris kad ožys su savo dvokiančia barzda nepaspruktų, ir savo kruvinom kanopom nesudrumstų rimties. O prieš tuos ŽUVUSIUOSIUS nulekime žemai galvas......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS