Lietuvoje nustatyti dar devyni koronaviruso atvejai, bendras skaičius – 299 | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE NUSTATYTI DAR DEVYNI KORONAVIRUSO ATVEJAI, BENDRAS SKAIČIUS – 299

  • 3

Lietuvoje ketvirtadienį nustatyti devyni koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 299, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, tarp užsikrėtusiųjų yra užsienio karių bei gydymo įstaigų darbuotojų.

Kaip BNS patvirtino ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė, koronavirusas nustatytas Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos ir Santaros klinikų medikams.

„Vienas medikas yra iš Santarų, vienas iš Žalgirio“, – sakė ministerijos atstovė.

Daugiau detalių apie užsikrėtusius medikus sveikatos apsaugos ministerijos atstovė neatskleidė.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai, o mobiliuose punktuose tyrimus atlikę asmenys bus informuoti apie savo tyrimo rezultatus.

Ministerija ragina žmones maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Ministerija taip pat primena, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, COVID-19 karantinas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ATMINTIS

PAMENATE,KIE DZIAUGSMO BUVO KAD VIRUSAS YRA ATVEZTINIS O NE VIETINIS. NUO TO IR PRASIDEJO.VEZE IR VIS DAR VIS VEZA MUSU VALDZIA VIRUSUS IS VISO PASAULIO KOL PATYS TAPS JO AUKOMIS IR JAU PABUGO KAD GALI BUTI RIAUSES.....TAIP IR REIKIA, KAD PROTAS EINA IS PASKOS......

Lietuve

Sis skaicius dar nepaskutinis, jis dar kils. Gal grieztas karantinas pades, bet zmones gatveje/parduotuveje nesilaiko saugaus atstumo . Senjorams tai mirtinas virusas, pasaulio spaudoj raso , kad 2/3 susirgusiu yra vyrai 60+ ...

Pirmyn, Lietuva

Apie vakcinos sukurima reikia kalbeti ne tik namie visiems sedeti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS