Lietuvoje vis daugiau vaikų mokyklose gauna nemokamą maitinimą | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE VIS DAUGIAU VAIKŲ MOKYKLOSE GAUNA NEMOKAMĄ MAITINIMĄ

  • 3

Lietuvoje vis daugiau vaikų mokyklose gauna nemokamą maitinimą, šeštadienį pranešė LRT radijas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės teigimu, pernai, lyginant su 2021 metais, vidutiniškai per mėnesį nemokamą maitinimą gaunančių mokinių padaugėjo iki 122,4 tūkst. nuo 103,6 tūkst. užpernai. 

Šių metų pirmą pusmetį vidutiniškai per mėnesį nemokamai buvo maitinami 33,6 proc. visų mokinių, o 2022 metais – 33 proc. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė sako, kad šiemet per sausį-birželį daugiausia paramos gavėjų buvo Kalvarijos savivaldybėje – 52 proc. visų mokinių, Alytaus rajono savivaldybėje – irgi apie 52 proc., Šiaulių rajone beveik 50 proc.

Mažiausiai gavėjų buvo Klaipėdos, Alytaus ir Šiaulių miestuose – apie 33,4 proc.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ragina mažas pajamas gaunančius tėvus nelaukti rugsėjo ir teikti pašymus dėl mokyklinio amžiaus vaikų nemokamo maitinimo ir 98 eurų dydžio paramos mokinio reikmėms įsigyti.

Tokia parama prieinama tiems tėvams, kurių šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei 235,5 euro. Nemokamas maitinimas priklauso priešmokyklinukams ir pirmokams bei antrokams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai ,kad ant tos lietuvos is 10 tukst. mokyklu

beliko tik 5o .... ir tose rusiskai mokosi chocholu vaikai kuriuos sers nemokamai [ vietiniu aborigenu vaiku tas nemokamas maitinimas --neliecia-jie cia nei prie ko ]

Gerovės valstybėje

daugėja nepasiturinčių tėvų.., o mūsų valdžiukė deklaruoja: "gyvename taip gerai, kad dar niekad negyvenome..." Gyvename melo ir aferų burbule...

Anonimas

Nemokamas maitinimas priklauso visiems vaikams,besimokantiems mokykloje.Gaunasi diskriminacija,o vaikai jautriai reaguoja į panašius dalykus.Kokia čia valstybė,jei nepajėgia besimokančius vaikus pamaitinti pietumis,juk jie patys dar neužsidirba,o tėvai tuo metu dirba darbe,ir pietų negamina.Nekokia esi ministrė-nesugebi palengvinti sunkų tautiečių gyvenimą.Geriau jau atsisakytum šio posto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS