Lietuvoje vyks ukrainiečių egzaminas į Ukrainos aukštąsias mokyklas | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE VYKS UKRAINIEČIŲ EGZAMINAS Į UKRAINOS AUKŠTĄSIAS MOKYKLAS

  • 0

Penktadienį į Lietuvą nuo karo pabėgę ukrainiečiai abiturientai Kaune laikys nacionalinį stojamąjį testą į Ukrainos aukštąsias mokyklas.

Stojamasis testas reikalingas visiems ukrainiečiams, norintiems studijuoti pirmosios pakopos arba vientisosiose studijose Ukrainos aukštosiose mokyklose.  Testą pasirinkę ukrainiečiai jį laikys nuotoliniu būdu Kaune, Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Stojantiesiems į bakalauro studijas pagrindinė sesija prasideda penktadienį ir tęsis kitos savaitės pirmadienį ir antradienį.

Stojamam testui užsiregistravo 452 ukrainiečiai, jis bus organizuojamas srautais po 72–76 abiturientus.

Papildoma sesija vyks rugpjūčio 17–18 dienomis, o specialioji – rugsėjo 14–15 dienomis.

Stojantiesiems į magistratūros studijas pagrindinė sesija tęsis nuo rugpjūčio 10 iki 17 dienos. Pakartotinė sesija vyks rugsėjo 7–10 dienomis, specialioji sesija – rugsėjo 30–spalio 3 dienomis.

Ukrainos švietimo ir mokslo ministerijos parengtas testas apima ukrainiečių kalbos, Ukrainos istorijos ir matematikos dalykus. Egzaminas truks dvi valandas, jo rezultatą bus galima matyti iškart jį užbaigus. Testavimo duomenys keliaus į specialią Ukrainos duomenų bazę.

Gairės: ukrainiečiai, studentai, egzaminas į aukštąsias mokyklas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS