Iš Lietuvos atšaukiami keturi vokiečių kariai: sudalyvavo skandalingame vakarėlyje | KaunoDiena.lt

IŠ LIETUVOS ATŠAUKIAMI KETURI VOKIEČIŲ KARIAI: SUDALYVAVO SKANDALINGAME VAKARĖLYJE

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad, Vokietijai iš Lietuvos atšaukus keturis NATO karinio kontingento karius, Lietuva apie vykdomo tyrimo detales kol kas nėra informuojama, kadangi tai yra Vokietijos, o ne Lietuvos kariai.

„Mes nesame informuojami apie to tyrimo detales. Informacija, kuri yra viešumoje, vokiečių žurnalistų surinkta ir pateikta. Kiek ji gali pasitvirtinti, tai parodys jų pačių atliekamas vidinis tyrimas. Lietuvos kariuomenė į tą tyrimą nėra įtraukta ir negali būti įtraukta“, – Seime antradienį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Anušauskas.

Apie keturių vakarėlyje dalyvavusių ir įtarimų dėl pažeistų įstatymų sulaukusių karių atšaukimą pirmadienį pranešė portalas „Deutsche Welle“. Kaip skelbia dienraštis „Der Spiegel“, balandį galimai įvyko incidentas, kurio metu, įtariama, 4 kariai seksualiniai priekabiavo prie kolegų, grasino smurtu ir dainavo antisemitines dainas.

Keturi kariai seksualiniai priekabiavo prie kolegų, grasino smurtu ir dainavo antisemitines dainas.

A. Anušauskas pabrėžė, kad tarnybinius patikrinimus vykdo būtent tos valstybės, kuriai priklauso kariai, vadovybė.

„Tarnybinius patikrinimus jie gali daryti savo nuožiūra, tai yra jų kariai, tiesioginė vadovybė“, – tvirtino jis.

Krašto apsaugos ministras patikslino, kad vokiečiai apie karių atšaukimą informavo prieš kelias dienas, tačiau daugiau detalių jis teigė negalįs pateikti.

„Žinome, kad kalbama apie keturis karius, bet detalių patvirtinti be tyrimo mes negalime (...), vokiečiai informuoja apie tuos dalykus, kuriuos mano esant reikšmingais, tai šiuo atveju buvo karių išsiuntimas prieš kelias dienas“, – teigė A. Anušauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

Įprasta praktika , LIETUVOS TERITORIJOJE KAŽKAS VYKSTA IR LIETUVA NEINFORMUOJAMA ,amerikonai Lietuvoje irgi kankino kalinius ir Lietuva nieko nežinojo , tai dabar moka šimtatūkstantines baudas ,buduliai N E P A S I M O K Ė .

123

Koks jis ministras...

negi

neuztenka savu kareivuku? isformuot ta nato nes tik pinigu plovimas tegul geriau saugo sienas nuo valka tu kurie privelka brudo su vyrusu ir savo fanatidejas ir kol nevelu a tsiribot nuo vis u prikla us omybiu kurios griauna musu tauta;;;;;;.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS