Lietuvos bankas – politikų dėmesio centre | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BANKAS – POLITIKŲ DĖMESIO CENTRE

  • 4

Lietuvos bankas dėmesį atkreipia ne tik tuo, kad jo vadovo Vito Vasiliausko alga didesnė nei prezidento, praneša LNK žinių tarnyba. 

Aiškėja, kad valstybės įstaiga rengia vakarėlius už dešimtis tūkstančių eurų, o savo valgykloje darbuotojai iš dalies maitinami iš valstybės kišenės.

Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas į Seimą atėjo skaityti pranešimo apie tikslų įgyvendinimą, bet buvo paklaustas ir apie kotletus.

Mat Lietuvos banko valgykla teikia maitinimo paslaugas banko darbuotojams. Tiesa, dabar dėl koronaviruso valgyklos veikla laikinai sustabdyta.

Bankas nenuomoja patalpų privačiam verslui, o tonomis maistą perka pats. Per metus išleidžia apie 200 tūkst. eurų už jautieną, paukštieną, uogienę ir t.t.

V.Vasiliauskas Seimui sakė, kad darbuotojai patys moka už savo maistą, bet ne visą kainą. Per metus iš valstybės kišenės už darbuotojų maistą primokama apie 50-60 tūkst. eurų.

Anot V.Vasiliausko, patiekalai valgykloje yra rinkos kainomis.

Paklaustas, kam Lietuvos bankui du akustiniai foteliai, V.Vasiliauskas tiksliai atsakyti negalėjo.

Lietuvos bankas atskaitingas Seimui, tad nuomonės apie lėšų panaudojimą LNK paklausė valdančiųjų lyderio Ramūno Karbauskio.

"Suprantu, kad Lietuvos bankas yra valstybė valstybėje, nes keliamas klausimas yra apie Lietuvos banko vadovo atlyginimą, kuris kelis sykius viršija Lietuvos prezidento atlyginimą", - sakė R.Karbauskis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Problemėlės

Finansų ministerija ištaškys 5 mlrd. EUR, tai apie aišku reikia padiskutuoti apie kotleto kainą LB valgykloje.

Is tikruju

Kam reikalingas tas vadinamas Lietuvos bankas. Jie tik naudojasi pinigais. Juk bankai Lietuvoje priklauso Norvegijai, Suomijai. Tad kam reikalinga ta tinginiu gauja ?

Juozas

Visi seimunai su PREZIDENTAIS priekyje zino LIEYUVOS banko "DARBA", o klausimu nekilo ir nekyla, ypac Nausedai atejusiam is bankines sistemos, Leidziama atvirai is valstybes vogti ir riebiais zodziais tyciotis is politiku, kurie galimai ir nusipelno keiksmazodziu uz nekontroliuojama banko darba. Iki geroves valstybes kaip iki menulio. tusti ir naivi pasakymai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS