„Lietuvos geležinkeliai“, sulaukę grasinimų iš „Rusijos hakerių“, juos pasiuntė laivo kryptim | KaunoDiena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“, SULAUKĘ GRASINIMŲ IŠ „RUSIJOS HAKERIŲ“, JUOS PASIUNTĖ LAIVO KRYPTIM

  • 0

„Lietuvos geležinkeliai“ šią savaitę sulaukė laiško su grasinimais ir reikalavimais dėl tranzito į Kaliningradą draudimo panaikinimo. Laiškas neva nuo Rusijos hakerių bendruomenės. 

 

Laiške primygtinai reikalaujama spausti Lietuvos politikus, nes jeigu nebus atlaisvintas tranzitas, Lietuva atsidurs IT rezervate, šalies IT infrastruktūra „bus pasiųsta į Akmens amžių“. „Priimkite tinkamą sprendimą“, – „pataria“ laiško autoriai.

Į tokį laišką „Lietuvos geležinkeliai“ sureagavo trumpai ir aiškiai. Atsakymą  bendrovės atstovas Mantas Dubauskas paviešino feisbuke.

„Gavom emailą iš Veronikos Andrejevos, prisistatančios Rusijos hakerių bendruomenės atstove. „Rekomenduoja“ spausti valdžią ir politikus, kad atšauktų sankcijas į Kaliningradą vežamiems kroviniams. Jei neklausysim - sugadins visą Lietuvos IT infrastruktūrą. Nežinome, ar siuntėja tikrai yra Veronika, ir ar kam ji atstovauja. Bet dėl visa ko parengėme atsakymą“, – nurodė M. Dubauskas.

Kartu su gauto laiško kopija jis pateikė ir atsakymą į jį: „Atsakydami į jūsų kreipimąsi dėl LTG bendrovės bendradarbiavimo darant spaudimą Lietuvos Respublikos valdžiai tam, kad būtų atšauktos ES sankcijos dėl tranzito rusiškiems kroviniams į Kaliningrado sritį, informuojame: taip vadinamoji „rusų hakerių bendruomene“, eik n***i“.     

Tai perfrazuota Ukrainos gynėjų frazė „Rusų karo laive, eik n***i“, ištarta rusų karo laivo atstovams, raginusiems ukrainiečius pasiduoti, jeigu šie nenori būti nušluoti nuo žemės paviršiaus.

Dėl ES sankcijų, priimtų Rusijai užpuolus Ukrainą, Rusija tranzitu per Lietuvą į Kaliningrado sritį negali vežti kai kurių prekių.

Europos Komisija šiuo metu bando parengti išaiškinimą, kaip turėtų būti taikomos šios sankcijos, susijusios su tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą.

Lietuva laikosi pozicijos, kad sankcijos turėtų būti taikomos be išimčių, tačiau patiria ne tik Rusijos, bet ir kai kurių ES šalių spaudimą. 

Gairės: Ukraina, Rusija, karas Ukrainoje, Rusijos hakeriai, tranzitas į Kaliningradą, ES sankcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS