Lietuvos generalinė prokurorė konferencijoje susitiko su Ukrainos prezidentu | KaunoDiena.lt

LIETUVOS GENERALINĖ PROKURORĖ KONFERENCIJOJE SUSITIKO SU UKRAINOS PREZIDENTU

  • 4

Lietuvos generalinė prokurorė Nida Grunskienė praėjusią savaitę Lvive dalyvavo tarptautinėje konferencijoje, kur susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Prokuratūra „Facebook“ paskyroje antradienį pranešė, kad reginys „Susivieniję vardan teisingumo“ vyko kovo 3–5 dienomis.

Jo metu V. Zelenskis kvietė sukurti naują tarptautinio bendradarbiavimo formatą teisingumo labui.

„Pasauliui reikalingas tikras įstatymo viršenybės įsigaliojimas tam, kad žmonija būtų apsaugota nuo bet kokios agresijos grėsmės“, – cituojamas renginyje kalbėjęs Ukrainos prezidentas.

Konferencijoje dalyvavo Europos Parlamento pirmininkė, Latvijos prezidentas, Eurojusto prezidentas, Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokuroras, kitų šalių atstovai.

Ji buvo skirta tarptautinės teisės draudžiamų karo nusikaltimų, vykdomų Ukrainoje, tyrimui ir tarptautinio bendradarbiavimo klausimams aptarti. Iš viso dalyvavo daugiau kaip trys šimtai dalyvių.

Konferencijos metu buvo priimtas Eurojusto remiamos bei koordinuojamos jungtinės tyrimo grupės narių sprendimas iš dalies pakeisti pirminį tarpusavio susitarimą ir numatyti bendradarbiavimą su šiuo metu kuriamu Tarptautinio agresijos nusikaltimų baudžiamojo persekiojimo centru (ICPAC).

Kaip nurodo prokuratūra, toks bendradarbiavimas dar labiau praplės jungtinės tyrimo grupės galimybes ir užtikrins reikiamą teisinį reglamentavimą.

GALERIJA

  • Lietuvos generalinė prokurorė konferencijoje susitiko su Ukrainos prezidentu
  • Lietuvos generalinė prokurorė konferencijoje susitiko su Ukrainos prezidentu
  • Lietuvos generalinė prokurorė konferencijoje susitiko su Ukrainos prezidentu
  • Lietuvos generalinė prokurorė konferencijoje susitiko su Ukrainos prezidentu
Prokuratūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Romas

galėlų visokie anonimai (stai...) ir ne skelbti savo "pomėgių"...

Anonimas

Vana Russija nuo petro laiku yra super banditine valstybe

Lietuvis.

Kokia pagalba gali būti iš šios įstaigos Ukrainai, jei turint tam priemonių, nesiimama veiksmų nustatyti informacijos Bartoševičiui nutekintoją. Panašu į vaikščiojančią korupciją. Kokia gėda, kad tokius asmenis Lietuva siunčia Ukrainos prezidentui. Drąsi ten, kur jos kailis saugus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS