Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai vadovaus buvęs MITA vadovas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS HIDROMETEOROLOGIJOS TARNYBAI VADOVAUS BUVĘS MITA VADOVAS

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai vadovaus buvęs Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vadovas bei buvęs ekonomikos ir inovacijų ministro patarėjas Kęstutis Šetkus.

Jį iš dviejų kandidatų pasirinko aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

„Du geriausiai komisijos įvertinti kandidatai turėjo finalinį pokalbį su ministru. Ministras vertino kandidatų vadovavimo patirtį, institucijos pateiktą viziją“, – BNS sakė ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Jo teigimu, antra komisijos atrinkta kandidatė, kurią vertinto ministras, buvo Aplinkos ministerijos Klimato politikos grupės vyr. specialistė Judita Liukaitytė-Kukienė.

„Komisija vertino kandidatų vadovavimo patirtį, kompetencijas, kandidatų parengtą trejų metų įstaigos veiklos planą“, – teigė ministro patarėjas.

Jis pridūrė, kad komisiją sudarė trys Valstybės tarnybos departamento atstovai ir du atstovai iš Aplinkos ministerijos – aplinkos ministro patarėjai Ligita Valalytė ir Vytautas Černevičius.

Nugalėtojas – tik po antro konkurso

Aplinkos ministro patarėjas taip pat informavo BNS, kad K. Šetkus nugalėjo antrame į vadovus organizuotame konkurse.

Pirmas konkursas buvo surengtas pernai lapkričio 7 dieną, tačiau buvo paskelbtas neįvykusiu.

„Neįvyko, nes surinkęs komisijos praeinamą balą buvo tik vienas, o reikia dviejų kandidatų, kad konkursas įvyktų“, – tvirtino J. Jaskonis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai kelerius metus iki šiol vadovavo Saulius Balys – jo ketverių metų kadencija baigėsi pernai rugsėjį, tačiau dėl tarnybinės būtinybės, kol atsiras naujas vadovas, jis ir toliau vadovavo įstaigai.

Tarnyba informavo BNS, kad S. Balys nei pirmame, nei antrame konkurse dar vienos kadencijos pareigose nesiekė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

DĖMESIO - ASTRONOMAMS! METEOROLOGAMS! GEOFIZIKAMS!, HIDROLOGAMS! SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ĮMINTA PER 450 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIAI! JUOSE RASTA INFORMACIJA IŠ SENIAUSIOS PRAEITIES! ŠI INFORMACIJA LEIDO PAŽINTI : KAS? IR KODĖL? ŽEMĖJE VYKO?! KAS ir KODĖL? VYKSTA?! KAS? IR KODĖL VYKS ATEITYJE?!? NUO 2500 - jų METŲ, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, PRASIDĖS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - DIENA! PIETINIAME - NAKTIS ir ŽIEMA! TAI TRUKS IKI 3500 -jų metų!

Nu, jaunas

pavaryk. Būk toks pat populiarus ir išmanatis savo Reikalą kaip ir buvusi senoji vadovė. Sėkmės tau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS