Baltarusija praneša mėnesį lietuvius ir latvius įleisianti be vizų, VSD įspėja dėl grėsmių | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJA PRANEŠA MĖNESĮ LIETUVIUS IR LATVIUS ĮLEISIANTI BE VIZŲ, VSD ĮSPĖJA DĖL GRĖSMIŲ

Artėjant stačiatikių ir katalikų religinėms šventėms, Latvijos ir Lietuvos piliečiai mėnesį galės atvykti į Baltarusijos teritoriją be vizų,  ketvirtadienį pranešė šios šalies pasienio tarnyba.

„Ilgą laiką galiojant suvaržymams dėl koronaviruso kaimyninių Europos Sąjungos šalių piliečiai šiuo metu neturi galimybės aplankyti giminaičių Baltarusijoje neturėdami vizų.  Atsižvelgiant į šias aplinkybes, taip pat dėl artėjančių stačiatikių ir katalikų religinių švenčių šalies vadovybė suteikė teisę Latvijos ir Lietuvos piliečiams atvykti, išvykti ir būti Baltarusijoje be vizų“, – teigiama Baltarusijos valstybinio sienos apsaugos komiteto pranešime.

Jame nurodoma, kad ši tvarka taip pat bus taikoma Latvijos gyventojams, turintiems šios šalies nepiliečio statusą.

Baltarusijos sieną su Latvija ir Lietuva be vizų bus galima kirsti pasienio punktuose nuo balandžio 15-osios iki gegužės 15-osios.

Tai bus galima daryti neribotą skaičių kartų, lankytis visoje Baltarusijos teritorijoje, nereikės turėti leidimo lankytis pasienio zonoje, tik bus privalu iš anksto informuoti apie tokius ketinimus sienos apsaugos pareigūnus.

Visi į Baltarusiją atvykstantys užsieniečiai privalės turėti užsienyje galiojantį asmens dokumentą, automobilio žaliąją kortą (jeigu vykstama nuosava transporto priemone), galiojančią pažymą apie neigiamą COVID-19 PGR testo rezultatą arba vakcinacijos sertifikatą, taip turėti medicinos draudimą.

Lietuvos žvalgyba šią savaitę įspėjo, kad padidėjus įtampai dėl Rusijos karo Ukrainoje, išaugo rizikos į Rusiją bei Baltarusiją keliaujantiems Lietuvos gyventojams. Pasak Valstybės saugumo departamento, šių šalių žvalgybos tarnybos imasi aktyvesnių veiksmų bandydamos verbuoti į Rusiją ir Baltarusiją atvykstančius Lietuvos piliečius.

Lietuvos URM taip pat ragina nevykti į Baltarusiją, nepaisant pranešimų apie galimybę apsilankyti šioje šalyje be vizų.

„Lietuvoje vis dar galioja rekomendacija nevykti į Baltarusiją. Pirmiausia, dėl šios šalies veiksmų prieš savo piliečius, tačiau ir dėl jos įsitraukimo į Rusijos karinę agresiją Ukrainoje“, – BNS ketvirtadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Ji tai pat pabrėžė, kad Vilnius iš Minsko nėra gavęs jokios oficialios informacijos apie galimybę Lietuvos piliečiams be vizų lankytis šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Reikia aplankyti

Kaimynus

Isvada

Kol ten bus kremliaus orku rezimas, sveiko proto zmogus, i sia teritorija neturetu vaziuoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS