Lietuvos kariai pradėti skiepyti nuo tymų | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARIAI PRADĖTI SKIEPYTI NUO TYMŲ

  • 0

Lietuvos kariuomenė pradėjo skiepyti karius nuo tymų, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Nuo tymų šauktiniai, atsižvelgiant į jų amžių, turėtų būti jau paskiepyti pagal Sveikatos ministerijos patvirtintą vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių, tačiau tarnybos pradžioje vertinama kiekvieno kario vakcinacijos istorija ir jei jis nėra paskiepytas – tuomet skiepijamas“, – pranešime cituojamas Karo medicinos tarnybos Karių visuomenės sveikatos priežiūros sektoriaus viršininkas Irmantas Ambrazevičius.

Karo medicinos tarnyba yra įsigijusi 3 tūkst. tymų vakcinos dozių.

Nuo tymų skiepijami profesinės karo tarnybos, privalomosios pradinės karo tarnybos, aktyviojo rezervo kariai, karo akademijos kariūnai.

Iki šiol kompleksinės tymų, epideminio parotito ir raudonukės vakcinos doze skiepyti tik kariai vykstantys į tarptautines operacijas.

Ateinančiais metais Karo medicinos tarnyba planuoja įsigyti dar 10 tūkst. tymų, epideminio parotito ir raudonukės vakcinos dozių.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, karius skiepyti nuspręsta atsižvelgus į smarkiai išaugusį sergamumą tymais Lietuvoje.

„Užtikrinti maksimalų rūpinimąsi savo kariais yra kariuomenės pareiga, todėl siekiame, kad augantį kariuomenės finansavimą pirmiausiai pajaustų patys kariai: nuo investicijų į jų aprūpinimą iki investicijų į sveikatos stiprinimą bei ligų profilaktiką,“ – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Kariai taip pat yra skiepijami nuo difterijos ir stabligės, erkinio encefalito bei sezoninio gripo, o nuo 2020 metų bus pradėti skiepyti ir nuo meningokokinės infekcijos.  

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lietuvoje šiais metais iš viso patvirtinti 825 tymų atvejai, iš jų 192 vaikams ir 633 suaugusiesiems.

Ankstesniais metais susirgimų tymais skaičius neviršydavo kelių dešimčių atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS