Lietuvos kariniai laivai dalyvaus tarptautinėse pratybose | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARINIAI LAIVAI DALYVAUS TARPTAUTINĖSE PRATYBOSE

  • 0

Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P11 „Žemaitis“ ir priešmininis laivas M54 „Kuršis“ išplaukė į Lenkijos miestą Ščeciną, kur dalyvaus tarptautinėse karinėse pratybose Baltijos jūroje „Baltops 2017“.

„Šių didžiausių NATO pratybų Baltijos jūroje, pagrindiniai tikslai yra tarp dalyvaujančių NATO ir Šiaurės Europos valstybių pajėgų išplėsti sudėtingų kompleksinių operacijų mastą, taip pat treniruotis gerinant dalyvaujančių šalių pajėgų tarpusavio bendradarbiavimą ir sąveiką bei kelti dalyvaujančių jūrų pajėgų kompetencijos lygį“, - ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos laivas „Žemaitis“ pratybų metu vadovaus patrulinių laivų junginiui. Jis taip pat atliks artilerinius šaudymus į krantą, esantį Lenkijos kariniame poligone.

Priešmininis laivas „Kuršis“ pratybose dalyvaus su Baltijos šalių karinių laivų junginiu BALTRON.

Iš viso mokymuose dalyvaus kariniai laivai ir orlaiviai iš 12 NATO šalių bei Suomijos ir Švedijos.

Šios karinės pratybos vyks Baltijos jūroje – Danijos, Lenkijos ir Švedijos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėse ekonominėse zonose.

Pratybose bus imituojamas konfliktas tarp pramanytų šalių. Jų dalyviai pagal scenarijų yra suskirstyti į dvi grupes, iš kurių viena atlieka pagalbos suteikimo vienai iš pramanytų šalių, taip pat gynybos, kita – puolimo funkcijas.

Pratybų metu bus atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Pratybas „Baltops“ kasmet organizuoja Jungtinių Amerikos Valstijų karinis laivynas.

GALERIJA

  • Lietuvos kariniai laivai dalyvaus tarptautinėse pratybose
  • Lietuvos kariniai laivai dalyvaus tarptautinėse pratybose
Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS