Lietuvos kariuomenės divizijos štabas dalyvauja tarptautinėse pratybose Vokietijoje | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KARIUOMENĖS DIVIZIJOS ŠTABAS DALYVAUJA TARPTAUTINĖSE PRATYBOSE VOKIETIJOJE

  • 3

Suformuotas Lietuvos kariuomenės divizijos štabas dalyvauja tarptautinėse pratybose „Sąjungininkų Dvasia 23“ Vokietijoje, kur treniruojasi su Jungtinių Valstijų kariais.

Kaip šeštadienį pranešė kariuomenė, divizijos štabas, suformuotas Sausumos pajėgų štabo pagrindu ir kariais iš Gynybos štabo, Karinių oro pajėgų ir Karo medicinos tarnybos. Lietuvos kariai iki kovo 10-osios treniruosis kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) 5 korpusu.

„Treniruojamės veikti pagal tikrovišką taktinį scenarijų ir reaguodami į realias grėsmes. Linkiu kariams siekti sąveikumo ir tobulinti padalinių valdymo procedūras. Pratybų metu su sąjungininkais prisimename mūsų ginklo brolius Ukrainoje, jau metus narsiai kovojančius prieš plataus mąsto invaziją”, – kariuomenės pranešime cituojamas sausumos pajėgų vadas, brigados generolas Artūras Radvilas.

Grafenwoerh karinėje bazėje vykstančiose pratybose „Sąjungininkų Dvasia 23“ be JAV ir Lietuvos karių savo įgūdžius tobulina bei patirtimi dalijasi kariai iš Vokietijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir Rumunijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mokys

Fafaikinius neloti ir NATO nebijoti.

mokys

pradmenų kaip atsilaikyt pusvalandį prieš rusų raketas ?:D:D

Budelis

Kodel nera teisiami buve KAM ministrai, sunaikine Lietuvos kariuomene ir taip atnese milijardinius nuostolius valstybei?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS