Lietuvos piliečiams rekomenduojama įvertinti kelionių į Izraelį ir Palestiną būtinumą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PILIEČIAMS REKOMENDUOJAMA ĮVERTINTI KELIONIŲ Į IZRAELĮ IR PALESTINĄ BŪTINUMĄ

  • 0

Atsižvelgdama į nestabilią saugumo padėtį dėl prasidėjusių Izraelio apšaudymų iš Gazos ruožo, Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja Lietuvos piliečiams įvertinti kelionių į Izraelį ir Palestiną būtinumą, pranešė ministerija.

Besikeičiant saugumo situacijai ministerija patikslino šeštadienį išplatintas rekomendacijas dėl kelionių į Izraelį ir Palestiną.

„Lietuvos piliečiai raginami įvertinti kelionių į Izraelį ir Palestiną būtinumą. Piliečiai taip pat raginami susilaikyti nuo kelionių į tam tikras teritorijas: Gazos ruožą, pietų ir centrinį Izraelį, taip pat į Tel Avivo ir Jeruzalės metropolines zonas dėl nestabilios saugumo situacijos ir galimų tolesnių raketų atakų prieš Izraelį“, – sakoma atnaujintame pranešime.

Anot ministerijos, saugumo padėtis Izraelyje ir Palestinoje greitai kinta, tad informacija apie padėtį reguliariai peržiūrima ir atnaujinama. Anksčiau šeštadienį ministerija skelbė rekomenduojanti nevykti į minėtas šalis.

Izraelyje ir Palestinoje esančių Lietuvos piliečių prašoma išlikti budriais, sekti naujienas, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą ir vadovautis oficialiomis šalies valdžios ir pagalbos tarnybų rekomendacijomis.

Prireikus skubios konsulinės pagalbos, rekomenduojama kreiptis į Lietuvos ambasadą Tel Avive.

Piliečiai taip pat raginami susilaikyti nuo kelionių į tam tikras teritorijas.

Palestinoje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos turi teisę kreiptis į bet kurios kitos Europos Sąjungos šalies diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą.

Taip pat primenama, kad Lietuvos piliečiai pirminę konsultaciją skubios konsulinės pagalbos klausimais ne Lietuvos atstovybių darbo laiku gali gauti Užsienio reikalų ministerijos bendruoju telefonu +370 5 236 2444 ir el. paštu pilieciai@urm.lt.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje.

Įtampa tarp Izraelio ir Palestinos ėmė augti pastarosiomis dienomis, kuomet izraeliečiai smogė Gazos Ruožui, motyvuodami, jog taip nori užbėgti už akių palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ išpuoliui. Per Izraelio antskrydį buvo nukautas vienas aukšto rango grupuotės vadas. Po jo kovotojai pradėjo leisti raketas, o žydai tęsė aviacijos smūgius.

„Islamo džihadas“ pareiškė, kad Izraelio surengtas pirmasis bombardavimas prilygsta „karo paskelbimui“ ir paleido virtinę raketų į žydų valstybės teritoriją.

Anksti šeštadienį tęsėsi apšaudymai raketomis ir Izraelio smūgiai. Baiminamasi, kad šie smūgiai gali peraugti į konfliktą, panašų į 11 dienų pernai gegužę vykusį karą, per kurį buvo smarkiai nuniokotas Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS